Pokémon Legends: Arceus komt over als een experimenteel zij-avontuur


Hoewel ie promotiemateriaal sterk hint zoals den eerste openwereldgame ter den reeks, is Legends: Arceus opgedeeld ter verschillende open gebieden ter positie van één spelwereld. Toneelspelers zwerven daarbij systenatisch overheen zoals verschillende locaties ter den stap ontdekte Hisui-regio – zometeen beroemd mits Sinnoh uit Pokémon Diamond plus Pearl – wegens den eerste Pokédex uiteindelijk samen te stellen. Omdat den spel zichzelf veraf voordat den hoofdgames afspeelt, leven zijn plus pokémon nog gescheiden. Ie is dus aan jou wegens den eerste stappen te zetwerk windrichting ene harmonieuze samenleving.

Naadloos

Te feite komt dat neer op ie vangen plus observeren van wilde pokémon ter den natuur plus weer terugkeren zoals jouw vestingsgracht ter Jubilife Village, waar jouw broodnodige spullen maakt van verzamelde materialen. Toneelspelers wordt echter noch doelloos op padachtige gestuurd. Aan den hand van specifieke missies plus requests (zijmissies) voordat leden van ie Galaxy Expedition Team, voeren trainers opdrachten uit wegens vanaf soort ene rapport samen te stellen voordat den lokale professor.

Legends: Arceus benadert ie vullen van den Pokédex daarom op ene ietwat andere methode. Ongeacht ie gebruikelijke ontmoeten van plus vechten met monsters, dienen zowel bepalen vormen, attaques plus evoluties ene of meerdere malen te wordt geobserveerd wegens ene rapport te voltooien. Hoe volledig ene rapport moeten wordt voltooid wegens voortgang te maken ter ie vertelsel is nog wollig, maar pokémon onderzoeken vergt dus iets meer werkgelegenheid dan normaal gesproken.

Gelukkig verloopt ie vangen van pokémon vrijwel naadloos plus kunnen toneelspelers met ene welgemikte worp – voort zoals ter ene shooter zelf te uitbalanceren plus te jongen – zelfs ter één keer slagen. Waas den houten Pokébal of breekt ene wilde pokémon eruit, dan zijn toneelspelers genoodzaakt wegens te vluchten óf ene pokémon ter te zetwerk plus ie monster op den ouderwetse methode te verzwakken of te vangen.

Dat systeem oogt ontzettend soepel plus stelt trainers ook ter staat wegens ie vangen van pokémon op verschillende omgangsvormen te toenaderen. Bessen plus rookbommen kunnen den dieren bijvoorbeeld deduceren of verwarren plus wie sluipend vanuit ie grasmat toeslaat, heeft ene grotere mogelijkheid van slagen. Zowel zegt Spel Maniak meer voetlicht te hebben uitgegeven aan ie rijrichting van pokémon. Waar sommige soorten jouw compleet negeren of vluchten, vallen andere dieren jouw kloppend aan. Trainers diegene noch op tijdstip ene pokébal met ene inherent pokémon weten te jongen of met den ontwijkknop attaques te zien vermijding kunnen zelfs knock-out gaan.

Dieper vechtsysteem

Voordat ie zover komt zullen den meesten te maken krijgen met ie vernieuwde vechtsysteem, ene van den fijnst ogende innovaties ter Pokémon Legends: Arceus. Ongeacht dat gevechten zowel naadloos zijn, houdt ene beïnvloedbare tijdlijn nu den volgorde van beurten honingbij. Ene snellere pokémon is bijvoorbeeld vroeger of meerdere omdraaien aan zet tegen ene tragere pokémon, uitgezonderd toneelspelers gebruikmaken van ene Strong Style- of Agile Style-variant van ene uitval ter uitwisseling voordat toegevoegd PP. Strong Style verhoogt den aanvalskracht ten koste van den vlugheid van ene pokémon. Met Agile Style is den pokémon vroeger aan zet, maar wordt den sterkte van den uitval kloppend verlaagd.

Dat levert ter theorie ene interessante twist aan ie voorts traditionele vechtsysteem op. Zo is ie mogelijk den tegenstander met ene Agile-variant van ene uitval honingbij sart van ene kamp te verlammen, of kloppend te gokken dat ene pokémon meerdere attaques doorstaat wegens vervolgens toe te slaan met ene Strong-variant. Legends: Arceus inhouden volgens den ontwikkelaar zogenaamde Noble-pokémon: pittige eindbazen waarin toneelspelers voorgaande strategieën willen toepassen. Helaas is er nog niets verstaanbaar overheen ene onlinemodus tegen andere toneelspelers; totdat nu toe is uitsluitend ie online verruilen van pokémon aangekondigd.

Breath of the Wild

Tijdens den dertien minuten aan gameplaybeelden diegene wij te zien krijgen, valt met name op hoe Pokémon Legend: Arceus inspiratie haalt uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Van den subtiele pianomuziek plus aanwezige wind totdat den geluidseffecten honingbij ie oprapen van grondstoffen: verkenningstochten ogen vroeger kalmerend dan avontuurlijk. Dat lijkt vooralsnog ontzettend juist honingbij ie concept te schreden. Mee dankzij uiteenlopende biomen, rivieren plus tunnels lijkt ie verkennen van den wereld sinds jaren weer hooggelegen ter ie vendel te staan, ter tegenstelling totdat den recentere, relatief lineaire porties.

Aan den andere zijkant is Legends: Arceus technisch verstaanbaar watten ruw. Ongeacht dat personagemodellen kartelig ogen plus sommige textures simpel zijn, lijkt zowel den framerate hier plus der ter te storten. Zeker tijdens ie rap voortbewegen met behulp van speciale Ride-pokémon, met vliegen, is ie den vraag ter hoeverre den uiteindelijke spel rechtopstaand blijft staan.

Voorts levert Legends: Arceus nog eeuwig ene opeenstapeling vragen op, diegene helaas noch poneren konden wordt tijdens den presentatie. Zo is ie wollig of toneelspelers zowel van regio zoals regio kunnen zwerven, of dat ie benodigd is wegens na elke missie terug te omdraaien zoals Jubilife Village. Voorts zit Hisui vol met hints zoals personages plus locaties uit Pokémon Diamond plus Pearl, maar ie is nog den vraag hoe afwezig ie vertelsel plus den titulaire pokémon werkelijk zijn.

Vooralsnog lijkt Pokémon Legends: Arceus daarom vooral op ene experimenteel zij-avontuur, ter positie van ie volwassene nieuwe portie ter den franchise. Ie poogt traditionele elementen te stroomlijnen plus richt zichzelf op zuivere verkenningstochten ter den natuur. Ermee wijkt ie behoorlijk overheen van den gebruikelijke rpg’s hierbinnen den franchise. Of ie concept metterdaad slaagt valt dan zowel nog te bezien.

Pokémon Legends: Arceus verschijnt op 28 januari voordat Nintendo Switch.


  • Forspoken

    Forspoken is ene superheldengame verpakt mits verzinsel 13 december 2021 15:12


  • Grid Legends

    Grid Legends brengt popcornracen terug ter ie vizier 09 december 2021 09:12


  • Men of War 2

    Men of War 2 trekt ene streep ter ie zand 24 november 2021 12:11Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader