Forza Horizon 5 is eindelijk de beste racegame voor iedereen


Tien schooljaar geleden verliet Forza den gebaande Motorsport-paden ten faveure van den vele wegen diegene windrichting den Horizon leiden. Diegene formule worden verfijnd met porties twee, drietal plusteken viertal: nog meer wegen, nog meer automodellen plusteken nog meer mogelijkheden wegens jij (via voorliefde met vrienden) te vermaken op viertal wielen. Van scheuren overheen modderige akkers ter supersportwagens plusteken knotsgekke stunt-speltypes, totdat sciencefiction-achtervolgingen achter ie stuurwiel van Halo’s Warthog: niets wasgoed te getikt.

Forza Horizon 5

Maar onderweg raakte Forza Horizon mij weliswaar eentje ietsje vergeten. Misschien wegens den steeds sterker doorsijpelende drang wegens eentje soort Fortnite onder den racegames te wordt, met voordat ieder welnu watten wils plusteken eentje steeds grotere nadruk op ie leveren van eentje mmo-achtige service. Dat ter positie van gewoon eentje kerks racegame, waarin iedereen zonder reeds teveel poespas vreugde vermag maken achter ie stuurwiel. Alreeds waren den werkelijke mankementen welnu watten fundamenteler dan simpelweg eentje kwestie van expansiedrift. 

Schaduwkant

Vooral via Forza Horizon 4. Hoewel ik diegene spel eerst – televisiekanaal indien menig vakgenoot – overlaadde met positieve kritiek, zag ik iets straks vooral den schaduwkant ervan. Zoals eentje schier oneindige hoeveelheid races plusteken andere events op den wereldkaart, waarin simpelweg meespelen reeds toereikend wasgoed wegens jij te overstelpen met credits plusteken wagen’s. Of den verplichte urenlange ‘proloog’, diegene jij dwong wegens alle viertal den jaargetijden te geoefend plusteken zo belette wegens vlot na den eerste keer opstarten soortgelijk te kunnen racen met jij vrienden. Plus indien jij weliswaar eenmalig zover wasgoed, deed den spel noch feitelijk z’n best wegens jij vergelijkbare wagen’s aan te reiken, waardoor jij met minder rap materiaal geregeld veroordeeld wasgoed totdat vechten tegen computergestuurde tegenstanders, terwijl jij vrienden ter snellere gevangenissen reeds nagenoeg via den finish waren.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

Uiteraard gevolg: na den lancering raakte ik stukje viertal werkelijk noch meer aan, overgeschreven van sporadische blokjes wegens ter eentje nieuwe wagen – plusteken eentje uitgestrekte glimlach via den lancering van eentje even ludieke indien substantiële LEGO-uitbreiding. Plus ik had weinig goede opeenhoping dat ontwikkelaar Playground Games diegene gamedesign-technische irritaties zullen rechtzetten met Forza Horizon 5. Waarom zullen zij dat namelijk verrichten met eentje waardigheidstitel diegene – mee dankzij Xbox Spel Pass – wegens ruwweg 25 miljoen toneelspelers wasgoed aangeraakt?

Oogstrelende plaatjes

Ie tegendeel bleek gelukkig waar. Nou ja, tegendeel: Forza Horizon 5 lijkt ter uitgestrekte sturen nog steeds intact hevig op z’n voorgangers, plusteken dan met name stukje viertal. Er zijn zelfs mensen diegene beargumenteren dat ie grotendeels dezelfde spel is, maar dan ter Mexico ter positie van ie Verenigd Koninkrijk plusteken met eentje technische upgrade diegene voordat nóg oogstrelender plaatjes zorgt, met name op eentje Xbox Series X. Weliswaar zie ik dat noch zo: uitgerekend op subtiele, maar fundamentele onderdelen is stukje vijf drastisch verbeterd.

Precies op subtiele, maar fundamentele onderdelen is stukje vijf drastisch verbeterd.

Zo is ie menukaart enigszins opgeschoond, waardoor jij onder ie terdege vindbare kopje Accolades concrete events plusteken doelen krijgt aangereikt wegens naartoe te werken. Win jij eentje wedren noch? Dan ontvang jij zowel noch den bijbehorende maximale beloning. Plus hoewel racen ter dezelfde sessie indien jij vrienden nog steeds eentje relatief stroeve exercitie vormt, kun jij ter elk geval zonder gedoe uitzoeken voordat eentje wagen waarin jij wél eentje rechtschapene uitblinker aan kunt gaan. Tegelijkertijd is ie nog steeds eentje zeer uitgebreide spel, waarin jij ongeacht letterlijk op den wereldkaart vooral grote ter den sop aan content den weg vergeten kunt treffen. Maar met televisiekanaal iets meer vat plusteken sturing, wegens te zorgen dat iedereen waarlijk lekker met wagen’s vermag spelen.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

Dweilen of driften

Los van dit onpartijdig benoembare verbeteringen ten opzichte van ie vorige stukje, is ie iets subtielers dat mij met regelmaat ter langere sessies Forza Horizon 5 terug zuigt. Misschien ie verfijnde rijgedrag, waardoor menig wagen minder ‘dweilt’ – voordien eentje typische Forza-kenmerk – wanneer jij ‘m ter eentje drift gooit. Of den vooral voordat petrolheads merkbare wijze waarop specifieke gebieden op den wereldkaart ontworpen zijn met specifieke soorten wagen’s ter ie gedachten: eentje vulkaan wegens vanaf te denderen ter lompe offroaders, binnenstedelijke straatjes wegens doorheen te zoeven met hot hatches plusteken junglepaden diegene zichzelf volmaakt uitlenen voordat rallymonsters.

Forza Horizon 5 is ermee den ultieme racegame voordat iedereen. Of jij nou gewoon eentje racespelletje wilt spelen zonder reeds teveel gedoe, of jij wildste autofantasieën wilt beleven met harmonie aan den eclectische mix aan voertuigen diegene zichzelf met sentiment permitteren regeren. Komisch dat wij elkander weer gevonden hebben.

Forza Horizon 5 is verkrijgbaar op Xbox Series X plusteken S, Xbox One plusteken pc (plusteken Spel Pass). Lees hier den Gamer.nl-recensie.


 • Life is Strange: True Colors

  Life is Strange: True Colors had mij in eentje uur aan ie schreien 09 januari 2022 10:01


 • Super Mario 3D World

  Super Mario 3D World + Bowser’s Fury is den leukste Mario-game 06 januari 2022 10:01


 • hitman 3

  Hitman 3 hielp mij den lockdown wegens 04 januari 2022 10:01


 • Resident Evil Village

  Resident Evil Village is angstaanjagend maar vertrouwd 03 januari 2022 14:01


 • Returnal

  Returnal stal tegen alle verwachtingen ter mijn hart 02 januari 2022 11:01Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader