AM5-socket is backwards compatible met AM4-koelers


PCWorld interviewde AMD-voorzitter Dr. Lisa Su, technisch marketingdirecteur Robert Hallock plusteken gaming-hoofdarchitect Open Azor, zoals verontschuldiging van AMD’s CES 2022-onthullingen. Te den keynote van afgelopen maandag deed AMD ie nieuwe AM5-platform voordat ie vantevoren officieel uit den lappen, zij ie vooral mits korte ‘teaser’.

AM5 liggen reeds langer te ie verschiet mits nieuwe cpu-socket, maar moeten “te den tweede tweede van 2022” aftrappen met den eerste Ryzen 7000-processoren. Den opvolger van AM4 maakt gewoonte van eentje nieuwe LGA1718-pasvorm, maar kon wegens designaanpassingen op ie chippakket precies dezelfde vorm mits voorheen aanmeten. Ingevolge partjes van den hittespreider te te krimpen, wordt ruimte vervaardigd voordat transistoren diegene verschillend op den ándere zijde van ie postpakket gepropt moesten wordt.

Den AM5-socket wordt daarnaast zowel op precies dezelfde wijze op moederborden gemonteerd. Gecombineerd met eentje overeenkomend oppervlak wegens te verkoelen, zijn AM4-koelers op papier rechtstreeks verenigbaar met den nieuwe socket.

AM4 lanceerde te 2016, grofweg tegelijkertijd met den eerste Zen-processoren van AMD. Ie cpu-platform groeide lange tijdstip mee met den Ryzen-productlijnen plusteken is volgens AMD zowel nog noch afgezien. Wegens toekomstige I/O-banen vrij te maken (zoals DDR5 plusteken PCIe 5.0) worden ie echter welnu noodzakelijk geacht wegens met Ryzen 7000 eentje socket-transitie op te stichten. 

AM5 zullen met eenzelfde gelofte gebouwd wordt mits AM4 dat te ie verleden heeft gedaan. Te eentje tekstueel vraaggesprek van PCWorld liet Dr. Lisa Su weten dat zij geen exacte jaartallen wil vermeld wanneer ie aankomt op AM5’s levensverwachting, maar welnu dat “jouw toestemmen vooruitzien dat AM5 netwerken mits AM4 eentje lang levensweg zou hebben”.


 • Render van de AMD Radeon RX 6600-videokaart.

  Radeon RX 6500 XT te Frankrijk gespot voordat 299 euro 07 januari 2022 13:01


 • Zijaanzichten van de Samsung Odyssey Neo G8-gamingmonitor.

  Odyssey Neo G8 is Samsungs nieuwe luxescherm voordat gamers 06 januari 2022 16:01


 • Illustratie van een Intel Arc-processor uit de Alchemist-generatie (DG2).

  Intel Arc-gpu’s zijn reeds onderweg zoals laptopfabrikanten 06 januari 2022 15:01


 • Conceptueel beeldmateriaal voor de Razer Zephyr Pro, een nieuw rgb-mondmasker van Razer.

  Razer Zephyr-mondmasker krijgt straks Professional-variant 06 januari 2022 07:01


 • Foto van de Ayaneo Next-handheld in gebruik.

  Ayaneo Next-handheld onthuld; draait op Ryzen 7 5800U 05 januari 2022 13:01Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader