Super Mario 3D World + Bowser’s Fury is de leukste Mario-game


2021 wasgoed voordat mij ie schooljaar van den heruitgaven. Pokémon Brilliant Diamond plusteken Shining Pearl, Mass Effect: Legendary Edition, Nier Replicant veraf.1.22474487139: veel games te mijn denkbeeldige toplijstje verschenen nu ooit vroeger. Dat zegt iets overheen ie afgelopen gamejaar, maar zowel overheen onze gezamenlijke drang wegens terug te wenden zoals ie vertrouwde. Ter diegene categorie wasgoed mijn persoonlijke record dit schooljaar Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, den leukste Mario-game.

Dubieuze relatie

Voordat iemand diegene ene Nintendo-podcast host, heb ik ene behoorlijk dubieuze relatie met Super Mario. Enerzijds wasgoed ie m’n eerste Spel Boy-game, mijn ontmoeting met platformers plusteken mijn eerste stappen te ie medium an sich. Daarentegen heb ik diegene besnorde loodgieter na haastigheid twintig schooljaar nog steeds noch onder controle. Wanneer Mario namelijk vaart maakt, springt plusteken vervolgens landt op ene verhoging, heeft hij den neiging ene stukje wegens te roetsjen. Diegene werking is nu zo oud indien den weg zoals Rome plusteken voordat velen ene kwestie van spiergeheugen wegens te natellen. Voordat mij is ie den reden wegens voordat den honderdste keer den perspectief te te storten.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, ene uitgebreide remaster van den Wii U-game, maakt den situatie nog ene stuk complexer. Hoewel levels relatief lineair zijn, zorgt ie isometrische camerastandpunt ervoor dat ie somwijlen érg moeilijk is wegens te zien waar jij met jij pootjes terechtkomt. Tel ginder den tijdsdruk, plakkerige kattenpootjes van Cat Mario plusteken den potentie wegens jawel – vanaf ongeluk – op te tillen te op, plusteken 3D World voelt nep ik voordat ie vantevoren Mario speel.

Ie resultaat is dat ik ontzettend, maar dan zowel ontzéttend slecht ben te den spel. Ie einde van ene level halen zonder tig keer ten onder te gaan is nu ene uitdaging, laat staan ‘te samenwerkingsverband’ alle groene sterren te ene level te verzamelen. Ik werp m’n partner vanaf ongeluk van ene verhoging, ren te alle spoed tegen ene vijand op of presteer ie wegens rechtstreeks uit den ‘respawn-bubbel’ gekomen wéér te sterven.

Normaliter levert dat ene kattebak frustratie op, zoals met name tweedimensionale Mario-games regelmatig haastigheid te den prullenmand belandden. 3D World heeft indien enige Mario-game wonderbaarlijk voldoende ie tegenovergestelde effect: zuivere hilariteit. Ik vermag noch verschillend dan wegens mijzelf lachen indien ik den collectieve levens van m’n co-op-partners plusteken mijzelf verspil, vaak zo hard dat spelen praktisch onmogelijk wordt. Ie is jaren geleden dat ene spel dát wist te realiseren.

Partygame

Voorgaande is noch vanaf se ene gevolg van mijn inherent onkundigheid, maar vooral van uitstekend gamedesign. Nintendo weet namelijk ontzettend ja waar den volume van Super Mario 3D World ligt, nu is den spel ginder eeuwig op afgerekend wegens puristen. 3D World hangt noch aan jawel met ingenieuze platformpuzzels of ene wapenkamer aan complexe bewegingen voordat Mario, maar gooit toneelspelers samen met anderen te ene onvoorspelbare wereld waarin jij met ene ietsje aanklooien nu ene intact staart komt. Sterf jij, dan is er werkelijk vrij weinig aan den hand. Samengevat: Mario 3D World is ene zuivere partygame, geen platformer.

Ik vermag noch verschillend dan wegens mijzelf lachen indien ik den collectieve levens van m’n co-op-partners plusteken mijzelf verspil.

Daarom is Bowser’s Fury verder zo’n boeiende toevoeging. Na forse kritiek op den uitgestrekte hoeveelheid Nintendo-heruitgaven zonder noemenswaardige nieuwe content, is den kleinschalige reserve Mario-game ene welkome verrassing. Daarbij betreft ie haastigheid ie tegenovergestelde van 3D World: ene open wereld met zuivere platformuitdagingen. Wie Mario wél onder controle heeft plusteken ambieert alle Cat Shines te den wereld te verzamelen, heeft aan Bowser’s Fury ene behoorlijke kluif. Ergens maakt dat den oorspronkelijke spel compleet, plusteken is ie mogelijk ene voorloper van welke wending den franchise inslaat.

Leukste, noch uitgelezene

Is 3D World den uitgelezene Mario-game? Natuurlijk noch. Diegene eer gaat nog eeuwig zoals Super Mario Bros. 3, World, Mario 64 of Galaxy, onzelfstandig van aan wie jij ie vraagt. Ie is echter welnu den leukste spel te den franchise, zo omdat ie onberispelijke co-op-fun bovenop klassieke platformgameplay stelt. Zelfs ene Mario-veteraan, diegene den superloodgieter nog eeuwig noch onder controle heeft, wist er den leukste momenten van 2021 mee te beleven. Zo wieg dat hij nu huilend van ie lachen zijn broer met Covid besmette. Waren nu diegene soirees vreugde twee weken quarantaine waard? Stiekem welnu.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury is verkrijgbaar voordat den Nintendo Switch. Lees hier den recensie van Gamer.nl.


 • hitman 3

  Hitman 3 hielp mij den lockdown wegens 04 januari 2022 10:01


 • Resident Evil Village

  Resident Evil Village is angstaanjagend maar vertrouwd 03 januari 2022 14:01


 • Returnal

  Returnal stal tegen alle verwachtingen te mijn hart 02 januari 2022 11:01


 • Hell Let Loose

  Ie uitgelezene gamemoment van 2021 zat te Hell Let Loose 30 december 2021 12:12


 • Metroid Dread

  Metroid Dread weet watten Samus cool maakt 28 december 2021 16:12Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader