Intel Arc-gpu's zijn al onderweg naar laptopfabrikanten


Intel zette tijdens dit CES-beurs vooral te op den cpu’s uit den Alder Lake-generatie. Zoals verwachten, worden ene eerste kolf mobiele chipsets aangekondigd (Alder Lake-H, Alder Lake-P plusteken Alder Lake-U), maar worden zowel ie voordien aangekondigde Intel Arc voorts uitgelicht.

Zelf spreekt Intel reeds overheen ie eerste kwartaal van 2022 indien definitieve lanceringsperiode voordat Alchemist, den eerste mensenleven van Intel Arc. Van benchmarks plusteken precieze specificaties wasgoed geen sprake, maar Intel beloofde welnu dat den Arc-gpu’s onderweg zijn zoals partnerfabrikanten. Den gpu’s zullen weldra terug willen komen te “meer dan vijftig designs”, van onder meer Acer, MSI, HP, Lenovo plusteken Dell. 

Overheen desktopkaarten plusteken -toepassingen wordt wegens Intel noch gesproken, hoewel toeschijnen pre-build-computers (van onder andere Dell plusteken HP) plusteken Intels inherent NUC-systemen welnu terug te komen te selecte stukjes marketingmateriaal van Intel zelf.

Voordat Alchemist zet Intel stoer te op den synergie tussen cpu plusteken gpu, bijvoorbeeld gedurende ie uitdraaien van videocontent. Laptops diegene zowel ene Alder Lake-cpu indien ene Alchemist-gpu samenvoegen, genot volgens Intel van 40 procent snellere transcoding dan ene discrete videokaart op zichzelf had gekund.

Daarnaast zet Intel zwaarder te op ene inherent upscalingtechnologie: Intel XeSS. Den beeldoptimalisatie worden afgelopen zomer hoewel aangekondigd indien respons op AMD’s Super Resolution plusteken Nvidia’s DLSS, maar heeft sindsdien ene grotere afzetmarkt. Tijdelijk ondersteunen zowel Hitman 3, Death Stranding, Grid Legends plusteken Super People resolutieverscherping met XeSS, aldus Intel.

Intel noemt rondom CES 2022 nog eeuwig geen precieze namen voordat gpu-modellen, maar vrouwen blijken ginds verschillend overheen te denken. Op ie Duitse HardwareLuxx ontving men pr-berichten vanuit Acer, waarin den nieuwe Swift X16-laptop den inclusie van ene “Arc-A370M”-videokaart belooft. 

Preciezere releasedata voordat Intel Arc toestaan nog op zichzelf wachten. Zoals hoewel ie schijnt, is den mogelijkheid vitaal dat Intel Arc vantevoren aftrapt met laptop-gpu’s, met stap ene latere verschijningsvorm voordat (premium) desktop-gpu’s.


 • Zijaanzichten van de Samsung Odyssey Neo G8-gamingmonitor.

  Odyssey Neo G8 is Samsungs nieuwe luxescherm voordat gamers 06 januari 2022 16:01


 • Conceptueel beeldmateriaal voor de Razer Zephyr Pro, een nieuw rgb-mondmasker van Razer.

  Razer Zephyr-mondmasker krijgt weldra Voor-variant 06 januari 2022 07:01


 • Foto van de Ayaneo Next-handheld in gebruik.

  Ayaneo Next-handheld onthuld; draait op Ryzen 7 5800U 05 januari 2022 13:01


 • Screenshot van MSI's Gameverse-uitzending, georganiseerd tijdens CES 2022.

  MSI steekt laptops te nieuwe jasjes met Alder Lake-cpu’s 05 januari 2022 07:01


 • Visual van Asus' ROG Flow Z13 (voor- en achterzijde), inclusief het inbgrepen en los te koppelen rgb-toetsenbord.

  ROG Flow Z13 belooft high-end gaminglaptop te tablet-vorm 05 januari 2022 06:01Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader