HP Omen Blast-headset is geen onverdeeld success


Den Omen Blast is ie nieuwste prototype te den nog prille linie van HP’s gameheadsets. Ie betreft headset met eentje redelijk zachte prijs (69,99 euro), diegene volledig verenigbaar is met Windows pc’s plus beperkt toepasbaar met iedere toestel dat beschikt overheen eentje minijackingang.

Heldendicht H6Pro Open Back 

Verbinding: 

Compatibiliteit: 

RGB features: 

€69,99

Usb-a of minijack

Volledig verenigbaar met Windows-pc’s plus beperkt verenigbaar met Ieder toneel dat beschikt overheen eentje minijackingang

Nee

Bouwkwaliteit

Den Omen Blast is zoals medegedeeld noch bepaald eentje dure headset, maar desalniettemin zijn er weliswaar eentje stapel metalen onderdelen te terug te vinden. Zowel den huls van den oorschelpen mits den hoofdband zijn er volledig van geproduceerd. Den surplus van den extreem dikke oorschelpen is geproduceerd van hard plastic. Zij zijn voorzien van behoorlijk dikke kussens diegene zijn gestoffeerd met eentje synthetische stofdeeltjes. Den oorkussens vallen volledig overheen jou oren heen, maar weliswaar is den headset noch bepaald stilzwijgend. Daarnaast zorgt den synthetische stofdeeltjes hoewel na eentje half uurtje voordat den nodige warmteopbouw.

Hoewel ie metaal plus harde plastic te theorie zullen willen resulteren te eentje behoorlijk solide ontwerp, blijkt dit te den praktijk totaal noch ie geval. Den Omen Blast voelt ongelofelijk goedkoop aan. Dat merknaam jou meteen mits jou hem uit den strafgevangenis haalt, maar nog meer mits jou hem op jou opperhoofd zet. Ie gewicht klopt totaal noch tijdens ie overdreven volwassene ontwerp plus ie draaggevoel is daardoor ronduit ongemakkelijk. Dat is echter noch ooit ie grootste probleem.

Den metalen opbouw aan den huls van den headset zorgt namelijk voordat lawaai ín den oorschelpen. Er zijn natuurlijk meerdere headsets diegene last hebben van kabelherrie. Dat wil zeggen dat mits jou tegen den kabel tikt, of mits den kabel via jou schrijftafel sleept, jou dit onevenredig hard terug hoort te den oorschelp waar den kabel aan is verbonden. Ter ie geval van den Omen Blast gebeurt dit met den volledige metalen opbouw: tik jou hier tegenaan, dan klinkt ie nep jou met jou opperhoofd te eentje olievat hangt. Den metalen opbouw resoneert zelfs mits jou op ie plastic van den oorschelp tikt. Tijdens ie toetsen komt ie daarnaast meermaals voordat dat jou den opbouw van den headset hoort kritiseren plus weergalmen tijdens ie rondneuzen. Wij kunnen dan zowel rustig stellen dat wij nog nooit eentje headset hebben getroffen met zo’n slechte bouwkwaliteit.

Schakelaars, microfoon plus software

Den volwassene oorschelpen bieden geen schakelaars. Ter positie daarvan vind jou eentje volumewiel plus schakelaar wegens den microfoon te muten te eentje klein vagina aan den kabel. Den headset heeft zijn inherent versterker aan kraag. Dat betekent dat jou ie volume van den headset los van ie volume van bijvoorbeeld jou pc of Playstation kunt regelen. Den kabel is welnu behoorlijk kort: nipt eentje peettante. Voordat Windows-pc-gebruikers is er eentje verlengkabel meegeleverd diegene den minijack omtovert totdat usb-a. Zo wordt den kabel noch ge iets langer, maar wordt ie zowel mogelijk wegens gewoonte te maken van den Omen Gaming Hub met erin eentje equalizer plus den 7.1 surround sound.

Ie microfoontje zit verstopt te den oorschelp. Jou kunt ie, zoals tijdens SteelSeries, uittrekken plus weer wegstoppen. Dat uittrekken gaat ontiegelijk soepel, maar omdat den headset zo licht is moeten jou tijdens ie inschuiven twee handen tradities, omdat jou verschillend den headset van jou opperhoofd duwt. Welnu moeten wordt medegedeeld dat den microfoon prima klinkt. Ie is noch geschikt wegens mee te streamen of content te maken, maar zeker afdoende wegens jezelf verstaanbaar te maken tijdens multiplayerpotjes.

Wegens den surround sound te te schakelen plus den equalizers te te stellen, moeten jou gewoonte maken van Omen Gaming Hub. Den Gaming Hub is ie soort software dat jou eeuwig vooraf geïnstalleerd op HP gamelaptops plus pc’s vindt. Jou kunt te den software allerlei zaken omtrent jou CPU plus rgb-verlichting van toetsenborden klaarmaken, maar hij is zowel doorspekt van den klikbare banners, aanbiedingen plus give-aways. Ie is spijtig dat jou ie hele programma nodig hebt wegens instellingen met betrekking totdat den headset te maken, want den enige mogelijkheden zijn ie inschakelen van den 7.1 surround sound plus ie opdienen van eentje 10-bands equalizer.

Den klank

Watten meteen opvalt tijdens ie luisteren van opzoeken, is den overdreven focus op ie midlaag. Dat zorgt ervoor dat veel opzoeken slibachtig klinkt completeren met eentje overdreven hoeveelheid iets te schril schel. Jou hebt zelden ie intu dat jou den opzoeken écht hoort. Erop volle arrangementen – nummers met veel verschillende partijen – is den drang wegens den headset steeds harder te zetwerk daarom dominant. Jou schiet hier ge niets mee op. Erop watten hoekigere, snelle opzoeken (bijvoorbeeld punker of indie) is den headset iets meer vergevingsgezind plus kun jou op lagere volumes prima casual eentje nummer luisteren. Re totdat den kern van den opzoeken komen doet jou met dit headset nooit.

Jou kunt prima casual eentje spelletje spelen, maar jou feitelijk verliezen te gameplay gebeurt zelden. Snelle games vertalen zichzelf ie best. Veel spektakel met weinig diepte plus verhaallijnen weet den HP Omen Blast prima te vertalen. Den lokalisatie is oké, maar noch zo inderdaad dat jou ie intu hebt dat er eentje voordeel is tegenover jou tegenspelers. Den headset laat welnu feitelijk te willen overheen tijdens verhalende games. Indien ie belangrijkste factor van den spel eentje focus heeft te ie verachtelijk of op omgevingsgeluid, is den ervaring idem mits tijdens opzoeken: jou komt nooit écht totdat den kern.

Concluderend

Den HP Omen Blast is geen dure headset, maar zelfs voordat zijn prijs laat hij op veel vlakken behoorlijk te willen overheen. Voornamelijk den bouwkwaliteit is feitelijk bedroevend: raak jou den metalen opbouw aan terwijl jou den headset op jou opperhoofd hebt, dan klinkt ie nep jou opperhoofd te eentje olievat hangt. Dan is er nog den klank, diegene gewoonweg noch écht overtuigt, plus den software diegene welnu héél hevig aan bloatware doet denken. Jou kunt zoals medegedeeld prima casual gamen met dit headset, maar voordat 69,99 euro (plus zelfs minder) zijn er betere opties vacant.


 • Scuf Instinct

  Den Scuf Instinct Xbox-controller is eentje kerks controller voordat teveel poen 26 december 2021 10:12


 • The Gunk

  The Gunk is geen troep, maar zowel noch feitelijk slim 24 december 2021 11:12


 • Den vergeten reviews van ie klas 20 december 2021 12:12


 • AOC U28G2XU review: Den goedkoopste 4K 144Hz-monitor 19 december 2021 10:12


 • Chorus

  Chorus heeft space combat wegens overheen te zingen 16 december 2021 11:12Put

Plaats een reactie

ajax-loader