Waar moet een goede game-tv aan voldoen?


Dit wetsartikel is ene partnerbijdrage van PlatteTV. Watten dat precies betekent, is na te oplezen op onze partnercontent-pagina.

Ingevolge den overkomst van den PlayStation 5, Xbox Series X plusteken S plusteken ene nieuwe mensenleven videokaarten te pc’s, zijn den inmanen voordat ene goede tv stoer opwaarts getogen. Wegens ie maximale uit jou console of pc te halen heb jou ene high-end tv nodig met sponsoring voordat den nieuwste technieken.

Hieronder staan den belangrijkste features voordat ene tv mits ie gaat wegens gaming op ene rij:

 • 4k-resolutie
 • HDMI 2.1, VRR, ALLM
 • Snelle pixelresponse
 • Lage latency
 • HDR10 plusteken/of Dolby Vision

4k-resolutie

Hoe hoger den resolutie, hoe scherper ie beeld. Den games van tegenwoordig ronddraaien haastigheid iedereen te (upscaled) 4k plusteken dus moeten jou nieuwe tv diegene resolutie kunnen weergeven. 4k is den nieuwe standaard plusteken er zijn maar weinig nieuwe televisies diegene dit resolutie noch ondersteunen. Er zijn zelfs hoewel 8k tv’s op den markt, hoewel gaat ie nog stoer watten jaren duren voordat games dat ten volste gaan gebruiken.

HDMI 2.1, VRR plusteken ALLM

Den belangrijkste feature voordat ene nieuwe game-tv is HDMI 2.1-ondersteuning. Dit is nodig voordat ene tal belangrijke zaken, te par met bandbreedte. Waar HDMI 2.0 ene maximale doorvoer heeft van 18Gb/s, is HDMI 2.1 geschikt voordat maximaal 48Gb/s. Dit zorgt ervoor dat 4k-beelden te samenwerkingsverband met ene hoge framerate kunnen wordt weergegeven.

HDMI 2.0 vermag maximaal 4k te 60 frames vanaf tellen doorvoeren, maar met HDMI 2.1 is 4k te 120fps of zelfs 8k te 60fps mogelijk. Alle nieuwe consoles plusteken videokaarten hebben sponsoring voordat HDMI 2.1, maar lang nog noch alle televisies, dus let hier wasgoed op. Dit is echter noch ie enige waarom HDMI 2.1 beslissend is.

Philips 48OLED806

HDMI 2.1 heeft namelijk ene tal interessante features voordat gamers. VRR staat voordat Variable Refresh Rate plusteken is vergelijkbaar met Freesync van AMD plusteken G-Sync van Nvidia. Met dit techniek wordt den frames te den spel gesynct met den framerate van den tv, waardoor screen tearing verleden tijdstip is plusteken framedrops veel minder voelbaar zijn. Den PlayStation 5 heeft (nog) geen sponsoring voordat VRR, Xbox Series X plusteken S welnu.

Ene andere HDMI 2.1-feature is ALLM. Dat staat voordat Automatic Low Latency Mode. Dit moeten jou zien mits ene automatische Spel- Mode, waardoor jou immer den juiste instellingen te jou tv te pakken hebt tijdens ie gamen. Den tv detecteert dat er ene console of pc is aangesloten plusteken pakt vanzelf den liefste settings.

Lage latency

Mits er iets vervelend is tijdens ie gamen is ie latency, tegenstelling vertraging tussen watten jou doet met den controller plusteken watten jou ziet op tv. Ene zo verachtelijk mogelijke latency is dan zowel essentieel voordat ene kerks game-ervaring, maar gelukkig vermag dit vertraging zoals beneden wordt gebracht te den Spel- Mode. Daarom is ALLM zowel zo’n kerks feature.

Ene tv zit vol met technieken wegens films plusteken series er zo smaakvol mogelijk uit te toestaan zien, maar te Spel Mode wordt hoewel dit software uitgezet wegens ene zo verachtelijk mogelijke vertraging mogelijk te maken. Den laatste jaren zijn er gelukkig omvangrijke stappen vervaardigd te ie terugbrengen van den vertraging te nieuwe tv’s.

Snelle pixelresponse

Latency plusteken pixelresponse wordt nog weleens vanwege elkander gehaald, maar zijn welnu solide twee totaal verschillende waar. Waar wij ie via latency hebben overheen den vertraging tussen den input van ene speler plusteken den tv, gaat ie via pixelresponse overheen den vertraging te ie paneel van den tv zelf.

Onder pixelresponse gaat ie simpel medegedeeld wegens hoe snel ene pixel vermag veranderen van kleur, watten vooral via snelle actiegames beslissend is. Mits den pixelresponse te langzaam is, ontvang jou mits ie ware ene waas te ie beeld wanneer den camera snel beweegt.

HDR10 plusteken/of Dolby Vision

Den meeste games hebben tegenwoordig sponsoring voordat HDR, tegenstelling High Dynamic Range. Hiermee wordt tinten natuurgetrouwer weergeven plusteken wordt er zowel meer details zichtbaar te felle plusteken donkere beeldhouwwerken. Voordat den liefste weergave van HDR-games is ene zo schel mogelijke lichtsterkte plusteken zwartwaarde van tv’s dan zowel zeer beslissend.

Er zijn verschillende HDR-technieken, maar den belangrijkste voordat gamers zijn HDR10 plusteken Dolby Vision. Ie verschil is watten ingewikkeld, maar zie ie zo: via HDR10 is er ene vaste waarde of setting voordat den tinten, felheid plusteken zwartwaarde voordat den gehele spel. Onder Dolby Vision vermag dit vanaf scène verschillen, of te ie geval van games zelfs vanaf frame.

Dolby Vision is superieur aan HDR10, maar HDR10 is te games hoewel meer geperfectioneerd. Den PlayStation 5 heeft (nog) geen sponsoring voordat Dolby Vision. Xbox Series X/S plusteken pc’s welnu, maar daarginds wisselen den resultaten vanaf spel. Dit heeft met optimalisatie te maken plusteken ie toevoegen van Dolby Vision is dan zowel ingewikkelder voordat ontwikkelaars dan HDR10.

LCD versus OLED

Nog even te ie kort ie verschil tussen LCD plusteken OLED. Onder LCD zit er ene kattenbak met LED’s te den tv, diegene vanwege den verschillende filters plusteken pixels stralen. 

Den voordelen van ene LCD tv zijn:

 • Ene hoge felheid voordat HDR-games
 • Geen waarschijnlijkheid op inbranden
 • Lage latency

Den nadelen van ene LCD tv:

 • Slechte zwartwaarde
 • Langzame pixelresponse

Onder ene OLED tv zijn ie den pixels zelf diegene oplichten. Zij kunnen zelfs helemaal uit wordt gezet, waardoor zwart zowel huwelijksinzegening diepgevoeld zwart is, te positie van donkergrijs op ene LCD tv. Zowel dit techniek heeft ene tal voor- plusteken nadelen. 

Den voordelen van OLED zijn:

 • Perfecte zwartwaarde
 • Snelle pixelresponse
 • Lage latency

Den nadelen van ene OLED tv:

 • Lagere felheid
 • Waarschijnlijkheid op inbranden

Ene LCD tv is aan te raden te twee gevallen. Ten eerste mits jou vaak games overdag speelt te ene ruimte diegene jou noch zo gemakkelijk kunt verduisteren. Ter dit geval is den hogere felheid van LCD hevig komisch. Ten tweede mits jou ene professionele gamer bent diegene dag te, dag uit urenlang achter elkander dezelfde spel speelt.

Voordat den surplus van den gamers is OLED absoluut aan te raden. Den waarschijnlijkheid op inbranden is, zeker tegenwoordig vanwege allerlei softwaretrucjes, nul plusteken den lagere felheid valt minder op, omdat den zwartwaarde zo wasgoed is. Ie gaat uiteindelijk wegens ie tegenstelling plusteken dat is op OLED vele malen huis. Den veel snellere pixelresponse is den kers op den taart.

Nu jou volledig op den hoogte bent overheen waar ene goede game-tv aan moeten volstaan, vind jou hieronder ene uitverkoring van tv’s diegene zeer geschikt zijn voordat ie spelen van games. Toestaan wij iets dieper ingaan op den specificaties plusteken features van dit modellen, te par met den LG C1.

LG C1

Den LG C1 is ene van den liefste game-tv’s op den markt. Den OLED tv heeft ene 4k-resolutie, volledige sponsoring voordat HDMI 2.1, VRR plusteken ALLM op viertal inputs plusteken sponsoring voordat HDR10 plusteken Dolby Vision. Combineer dit met alle voordelen van ene OLED tv plusteken ene zeer lage latency te Spel Mode plusteken jou hebt ene topper te pakken. Den LG C1 is vacant te 48, 55, 65, 77 plusteken 83 inch.

Er is verder zowel ene LG G1 vacant met ene zogenaamd OLED EVO-paneel. Dit is zo’n 10 totdat 20 procent feller wegens ie gat met LCD iets kleiner te maken.

lg c1

Samsung QN95A

Ter ie topsegment van LCD vinden wij den Samsung QN95A. Ie is ene mini-LED tv met ene Full Array Local Dimming-systeem, watten er voordat zorgt dat ie beeld plaatselijk wasgoed gedimd vermag wordt voordat ene mooie zwartwaarde, terwijl er weliswaar ene hele hoge felheid vermag wordt verkrijgen. Den tv heeft viertal HDMI 2.1-inputs, VRR- plusteken ALLM-ondersteuning, ene lage latency te Spel Mode plusteken HDR10 sponsoring. Eenzaam Dolby Vision-ondersteuning ontbreekt helaas. Den Samsung QN95A is vacant te 55, 65, 75 plusteken 85 inch.

samsung neo qled

Samsung QN800A

Ter dezelfde serie mits den QN95A vinden wij den QN800A van Samsung. Dit heeft werkelijk dezelfde features mits den QN95A, maar dan met ene 8k-resolutie. Dit heeft waarde mits jou voordat ene kolossaal grootte tv wil gaan waar jou relatief sluit op zit, of mits jou immer den allersnelste videokaart hebt zitten te jou game-pc. 8k is ontzettend zwaar plusteken ie zou nog ene tal klas duren voordat er omvangrijke games te spelen zijn te 8k. Zowel watten films plusteken series betreft is er nog intact weinig 8k-content te vinden. Den Samsung QN800A is verkrijgbaar te 65, 75 plusteken 85 inch.

Samsung 8K

Sony A84J

Den Sony A84J OLED is ene prima alternatief voordat den LG C1, hoewel verzuimen er ene twee gamefeatures. Zo zijn maar twee van den viertal HDMI-inputs 2.1 plusteken er is geen VRR-ondersteuning. Zowel is den latency te Spel Mode iets hoger dan op den LG C1, maar nog steeds hevig acceptabel. Zowel HDR10 plusteken Dolby Vision zijn cadeau. Den Sony A84J scoort huis dan den LG C1 mits ie gaat wegens ie loeren van films plusteken series, maar voordat gaming is den LG C1 netwerken watten completer. Den Sony A84J is vacant te 55, 65 plusteken 77 inch.

Sony XR-55A84J-6

Philips OLED806

Totdat slot heeft zowel Philips ene optie voordat ene game-tv met den OLED806. Zowel hier zijn helaas maar twee van den viertal inputs HDMI 2.1, maar den tv heeft welnu sponsoring voordat VRR plusteken ALLM, HDR10- plusteken Dolby Vision-ondersteuning plusteken ene zeer respectabele latency. Dit maakt ie ene meer dan prima OLED wegens op te gamen plusteken daarnaast heeft dit tv Ambilight, watten den game-ervaring zeker ten goede komt qua sfeer. Den Philips OLED806 is vacant te 48, 55, 65 plusteken 77 inch.

Philips 48OLED806Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader