Het beste gamemoment van 2021 zat in Hell Let Loose


Hell Let Loose is ene realistische veldslaggame ter den Tweede Wereldoorlog. Ie principe is simpel: multiplayer, vijftig geallieerden, vijftig nazi’s plus ene frontlinie waaraan zij ‘t uitvechten. Alles ziet er prachtig uit, den audio is onge plus wegens den haverklap breekt den pleuris uit. Somwijlen kun jij ter Hell Let Loose niets verschillend doet dan sprinten, uitbloeden plus wegvallen.

Watten is ginder wieg aan? Niets. Hell Let Loose is noch wieg. Hell Let Loose is oorlog. Hell Let Loose is den zesde cessie van den miniserie Relatie of Brothers, den Slag wegens den Ardennen. Hell Let Loose is zuivere angst plus pijn, terwijl jij met jij reukorgaan ter den modder ligt plus er overal offerdier collega’s ter paniek wegens hun moeder schreeuwen.

Hell Let Loose

Nu denken jij misschien: whatever Vorstermans, jij speelt zevenduizend games vanaf klas, plus nu willen wij opeens ene hardcore veldslaggame gaan spelen terwijl wij klaarblijkelijk wegens onze moeder schreeuwen? Nou, nee. Hell Let Loose is noch voordat iedereen. Hell Let Loose is voordat mensen diegene snappen dat oorlog somwijlen noch verschillend is dan noch trachten dood te gaan. 

Nou ja, ik ben geen soldaat natuurlijk. Ik kennen den mis van oorlog noch. Ik typ dit terwijl ik gekoelde pitloze groene druiven eet. Maar ik kennen welnu den hectiek van multiplayergames. Vergelijken met diegene games doet Hell Let Loose iets intact bijzonders: ie spel laat jij huwelijk zien plus voelen hoe ie is wegens onder druk te wordt gezet. Dit spel barst van den momenten waarop jij vlucht-of-vechtreactie intreedt. 

Eentje van diegene momenten is mijn absolute favoriet. Daarvoor willen wij even terug zoals ene van mijn eerste speelsessies. Diegene vindt start september op ene PlayStation 5 positie, hoewel ik den spel zowel speel op pc. Er is op dat uur geen wolkje aan den lucht ter den zonnige ordner ter Frankrijk waarop ik speel. Ie is mijn tiende wedstrijdje ter totaal, maar voordat ie vantevoren ben ik stafmedewerker.

Ie lieve uur van 2021

Dat betekent dat ik vijf soldaten onder mij heb. Zij zijn feitelijk van mij onzelfstandig plus ik voel best welnu watten druk. Enkel officieren kunnen overbrengen met andere officieren. Dat gebeurt ter ene chic voicechatkanaal, waar officieren bombardementen inroepen plus zij brede tactieken doorspreken. Diegene tactieken moeten ik dan weer terugkoppelen zoals mijn soldaten.

Hell Let Loose

Wij zijn samen onderweg zoals ene punt dat gemarkeerd staat op onze ordner. Ie gaat wegens ene weiland, vrijwel ene peettante of tweehonderd lang. Aan onze ene zijde ligt ene vaart. Ik zie ginder overheen ene breedte van zeventig peettante pak ‘m beet dertig soldaten ligt. Ie is geen vitaal weiland, maar ie ligt vlak voordat ene kleine hoeve diegene wij graag willen veroveren van den geallieerden.

Te den vaart ligt iedereen maar ene ietsje te ligt. Uit plus toe wordt er geschoten plus rent er iemand zoals den overzijde, maar er is voorts weinig aan den hand werkelijk. Nog voordat ik ie weiland op vermag wandelen breekt den hel los. Iedereen diegene noch ter den vaart ligt, wordt binnenshuis ene tellen of twee aan gortenpap geknald om twee machinegeweernesten aan den overzijde van ie weiland.

Hell Let Loose

Ik heb ie hier overheen ene onmenselijke plus onophoudelijke barrage aan kogels op enkelhoogte. Te mijn woonkamer vibreren den vullingen uit mijn uitzoeken om ie surroundgeluid. Mijn scherm schudt plus is glansloos met modder. Ik zie nauwelijks watten er gebeurt plus ter ie chatkanaal wordt goedje geschreeuwd diegene ik totaal noch vermag verstaan. 

Ik weet nu oprecht noch meer watten ik moeten doet. Mits ik blijf ligt, ga ik dood. Maar mits ik ik opsta ga ik zowel dood. Dan maar wegvallen. Ik hurk bovenop den vaart uit plus ik torentje ik bovenop ene man of twintig uit. Ik schiet twee oprukkende soldaten dood van den tegenstander, terwijl ik mijn team dwing ie weiland op te pushen. Vol overtuiging plus overgave. Ie is ene iconisch multiplayermoment. Niemand luistert.

Hell Let Loose

Noch piekeren

Ik werp twee rookgranaten wegens ie zicht van den vijand weg te nemen. Dat lukt. Ik ren ie veld op. Ik horen den machinegeweren nog steeds neerkwakken. Kogels suizen voorbij, maar ik word noch geraakt. Ie padachtige dat ik zoals den overzijde neem is er ene van onvolprezen opportunisme. Noch piekeren. Tien peettante. Ie geknal komt naderbij. Vijftien peettante. Ik ben nog steeds noch geraakt. Twintig peettante. Dit gaat huis dan ik denken. 

Ik kras ie totdat den rookgranaten. Ik zekering met sprinten, werp mijn vlees zoals den onderbouwing plus start te sluipen. Nu denken jij misschien: waarom doet noch iedereen dat? Nou, sluipen gaat ter dit spel intact hevig traag. Omdat officiers beacons kunnen plekken waarop teamleden kunnen spawnen, is ie vaak effectiever wegens gewoon dood te gaan plus te respawnen te jij team. 

Acht minuten heb ik niets verschillend gedaan dan ligt ter ene weiland, met ene polsslag van 154, gillend zoals mijn teamgenoten.

Hell Let Loose

Maar dan onderschat jij hoe strak plus inefficiënt dit stafmedewerker is. Ik start nu kruipend aan mijn vooruitgang, terwijl den machinegeweernesten den uitval op mijn trommelvliezen hervatten. Ik sta nu zulk onder druk dat ik nauwelijks ie verschil tussen ie grasmat plus den lucht vermag potverteren. Mijn scherm trilt onophoudelijk plus den tinten voorttrekken weg. Ik blijf sluipen.

Tussentijds zie ik den icoontjes van enkele flankerende squads aan zowel den rechter- mits linkerzijde van ie weiland. Er is geen tijdstip wegens geestdriftig te wordt. Vrrrrrrrrmmmm. Ronkende vliegtuigmotoren vullen den woonkamer. Er komt ene bombardement aan. 

Orgies van stofdeeltjes plus vuur

Bombardementen ter Hell Let Loose zijn noch te vergelijken met bombardementen ter andere oorlogsgames. Ik zullen nog zevenhonderd voorwerpen kunnen schrijven overheen den eerste keer dat ik er eentje te verduren kreeg. Bombardementen ter dit spel zijn langzaam naderende orgies van stofdeeltjes plus vuur. Ter vergelijking: ie is ene ietsje nep den wereld vergaat. 

Mijn eerste bombardement zag er zo uit:

Den schade valt mee, lijkt ie. Mits den walm wegtrekt, ligt ie flankerende team linksaf van mij ter stukjes op den onderbouwing. Te den vaart achter mij is niemand fataal geraakt. Ie team aan den rechterkant rukt nog steeds op. Dat team gaat den hoeve achter ie weiland flanken, maar diegene teamgenoten zijn nog hevig veraf weg. Nog eeuwig ben ik ie dichtstbij den machinegeweernesten.

Steker nog, ik ben tussentijds aan den overzijde van ie weiland, waar ik plaatsneem tegen ene dikke liguster. Den overtocht duurde acht minuten. Dat klinkt misschien noch lang, maar denken ginder ooit overheen na. Acht minuten heb ik niets verschillend gedaan dan ligt ter ene weiland, met ene polsslag van 154, gillend zoals mijn teamgenoten. 

Nu ik noch meer onder druk van den kogelregen sta, vermag ik tenslotte inderdaad zien watten den situatie is. Diegene is minder ingewikkeld dan ik denken. Ie zijn waarlijk twee machinegeweernesten, maar zij wordt bemand om maar ene handjevol soldaten. Onze andere soldaten, diegene langzaam doorkomen, kunnen er opeens makkelijk ter mits ik zij uitschakel.

Hell Let Loose is oorlog, maar dan welnu om alles te zijn watten Call of Duty noch is.

Schietend gaat dat mij noch slagen. Ik gevolgtrekking voordat ie vantevoren fraggranaten te gewoontes. Ik ben oprecht zenuwachtig want ik heb werkelijk schattig nog met rookgranaten geworpen. Ik werp den fraggranaten ene voordat ene windrichting den plekken waar ik opeenhoping dat zij zullen neerdalen. Ie zijn voltreffers. Ie uur suprême staat helemaal op beeld.

Noch veel straks bouwt mijn team ene respawnpunt voordat andere squads wegens op te spawnen plus nemen alle teams ie weiland ter.

uur is weliswaar schitterend. Hell Let Loose is oorlog, maar dan welnu om alles te zijn watten Call of Duty noch is. Ik maakte verschil ter ene team van tientallen mensen, maar noch om inderdaad te kunnen uitbalanceren of om sneller te zijn. Ik maakte verschil met ene onverstandig plus onverantwoordelijk project dat leidde totdat ene kleine zege. Mits serieuze multiplayer-games dat faciliteren vind ik zij zowat eeuwig wieg.

Hell Let Loose is verkrijgbaar op pc, PlayStation 5 plus Xbox Series X plus S.


 • Metroid Dread

  Metroid Dread weet watten Samus cool maakt 28 december 2021 16:12


 • Psychonauts 2

  Psychonauts 2 behandelt mentale gezondheid respectvol 27 december 2021 14:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite is ene unieke prestatie 25 december 2021 10:12


 • Elden Ring

  Elden Stadionring teruggetrokken mijn leven 23 december 2021 12:12


 • Deathloop

  Deathloop maakt van heruitzending ene deugd 22 december 2021 11:12Put

Plaats een reactie

ajax-loader