Riot Games schikt in zaak over ongelijke behandeling vrouwen


Den zaak begon alreeds te 2018. Kotaku publiceerde daarvoor ene wetsartikel waarin ie overheen seksisme plus giftig werkgedrag honingbij Riot Games berichtte. Tientallen werknemers claimden dat vrouwen oneerlijk zullen wordt behandeld binnenshuis den studio. Ter november dat schooljaar klaagden twee voormalige werknemers ie winkelbedrijf aan.

Ter 2019 worden ene poging van Riot Games wegens den zaak voordat 10 miljoen dollar te schikken alreeds tegengehouden doorheen ie Department of Fair Employment and Housing. Uiteindelijk wordt er dus honderdtal miljoen dollar uitgetrokken, waarbij 80 miljoen dollar zoals den mensen diegene den rechtszaak hebben aangespannen gaat, plus 20 miljoen dollar wegens den juridische kosten voordat hun te vergoeden. Den rechter moeten dit nog welnu instemmen, maar den partijen zijn ie ooit overheen dit schaderegeling.

Zowel houdt den schaderegeling te dat ene onafhankelijke partij trio schooljaar lang controleert of iedereen binnenshuis Riot Games trouwhartig wordt behandeld plus watten Riot Games met den klachten van werknemers doet. Den rechter vermag binnenshuis diegene trio schooljaar vergen dat er verbeterpunten wordt toegepast.


 • zelda

  Miyamoto bedankt Japanse stemmers op lieve consolegames 29 december 2021 15:12


 • Huawei MateView GT 27-inch: mooie monitor te ie middensegment 29 december 2021 14:12


 • Relayer

  Relayer-gameplay toont ijzige planeet 29 december 2021 13:12


 • Sonic the Hedgehog

  Lego-set gebaseerd op Sonic the Hedgehog officieel onthuld 29 december 2021 11:12


 • Den lieve pc-games van 2021 volgens den gas van Gamer.nl – Uitsluitsel 29 december 2021 11:12Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader