De Top 100 van 2022: Deel 3: 40 t/m 26


Lees hier den regels voordat den Top 100 van 2022 plus waarom bepalen games welnu of noch te den opsomming staan. Jou vindt ginder zowel eentje tal spellen diegene den opsomming noch hebben gehaald.

Vorige afleveringen gemist? Jou vindt zij hier:

  • Den Top 100 van 2022: Percentage 1: 100 t/m 71
  • Den Top 100 van 2022: Percentage 2: 70 t/m 41

40. Hogwarts Legacy

Ontwikkelaar: Avalanche Software
Platforms: pc, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 2022

Terwijl er nu korrelig strafbaar wordt verdiend aan mobiele Harry Potter-games, bleef ie watten volwassene producties betreft jarenlang stilzwijgend. Den boodschap van Hogwarts Legacy wasgoed daarom eentje welkome verrassing voordat Potter-fans, diegene ervan dromen wegens zelf vrij rond te kunnen varen te den Wizarding World uit den opschrijven plus films. Hogwarts Legacy tweedehands ie bronmateriaal echter slechts indien inspiratie; indien eentje zelfontworpen student aan den tovenaarsschool ontdek jij zogenaamde Ancient Magic, met alle resultaten van dien.

Disney Infinity-ontwikkelaar Avalanche Software omschrijft den spel dan zowel indien eentje openwereld-rpg, waarin toneelspelers keuzes maken diegene uiteindelijk stem hebben op ie gewoonte van diegene eeuwenoude vorm van magie. Daarbij kunnen andere tovenaars, tovenaressen plus dieren zichzelf gedurende den speler bijsluiten tijdens eentje trektocht diegene zij zowel zonder den wanden van den schoolgebouw brengt, zoals Hogsmeade plus den Forbidden Forest. Voorts belooft Avalanche zowel diepgaande rpg-elementen inzake spreuken, drankjes plus verschillende statistieken. Waargenomen ie cv van den ontwikkelaar vasthouden wij nog eentje slag wegens den arm, maar Hogwarts Legacy is te ieder geval veelbelovend toereikend wegens relatief hooggelegen te den Top 100 van 2022 te staken.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy

39. Little Devil Inside

Ontwikkelaar: Neostream Interactive
Platforms: pc, PS5, PS4, Switch, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 2022

Ie is lastig voordat te stellen waar Little Devil Inside nou precies overheen gaat. Te positie van eentje vertelsel te zei overheen ene Billy, brengt ie vooral den alledaagse, vervelende aspecten van den gelukzoeker te beeld. Wachten op den trein, misleid wordt om jij opdrachtgever, eentje ezel diegene tijdens eentje verschrikkelijke sneeuwstorm maar noch wil meewerken: ie zijn zaken waar jij weinig gamehelden overheen hoort.

Voorgaande geven echter eentje goede schatting van hoe ontwikkelaar plus verspiller Neostream den draak wil steken met gangbare adventuregames. Daarbij kiest ie voordat eentje sprookjesachtige vertelstem diegene toneelspelers vergezelt tijdens den trektocht, diegene ten dele plaatsvindt op den wereldkaart zelf alvorens Billy nieuwe locaties bezoekt. ‘Billy’ is daarbij slechts eentje verzamelnaam voordat den potentiële protagonisten van den spel: mocht hij onverhoopt sterven, dan neemt eentje nieuwe hoofdpersoon zijn positie te vanaf den plek waar hij ie loodje legde. Met verschillende multiplayerelementen, waarbij andere online toneelspelers op den eentje of andere wijze eentje rol spelen te den spel, moeten ie eigenwijze Little Devil Inside steevast synoniem blijven.

Little Devil Inside

Little Devil Inside

38. Dying Light 2: Stay Human

Ontwikkelaar: Techland
Platforms: pc, PS5, PS4, Switch, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 4 sprokkelmaand 2022

Den ontwikkeling van Dying Light 2: Stay Human verliep allesbehalve soepel, indien wij eentje research van The Gamer mogen geloven. Weliswaar komt den release van den survival-actiegame gestaag naderbij, plus wordt toneelspelers straks tenslotte losgelaten te ie fictieve The City. Nipt indien te ie eerste portie is den dag- plus nachtcyclus van den stad allesbepalend, want zodra den zon ondergaat wemelt ie van den gevaarlijke zombies diegene toneelspelers alreeds springend plus glijdend willen ontwijken. Dying Light 2 oogt wederom indien eentje heerlijke parkourgame, met indien toevoeging eentje handige zweefvlieger wegens volwassene afstanden mee over te leggen.

Werkelijk verfrissend is ie keuzesysteem, dat The City zichtbaar moeten beïnvloeden naarmate ie vertelsel vordert. Van wie neem jij missies aan? Watten gebeurt er met ie schaarse drinkwater? Ie zijn dillema’s diegene Dying Light 2 den speler voorschotelt plus bepaalt hoe den verhoudingen tussen den vele facties ligt. Veel ontwikkelaars gingen Techland voordat met eentje vergelijkbare toezegging, met slechts eentje handvol succesverhalen. Den eerste vooruitzichten zijn wasgoed. Daarbij heeft den ontwikkelaar met den eerste Dying Light bewezen diens games totdat te dennenboom treure te blijven ondersteunen. 

Dying Light 2

37. Bomb Rush Cyberfunk

Ontwikkelaar: Team Reptile
Platforms: pc, Switch
Releasedatum: 2022

Ie Nederlandse Team Reptile komt volgend schooljaar met Bomb Rush Cyberfunk, eentje waardigheidstitel diegene z’n inspiratie noch onder zetels of zandplaten steekt. Nipt indien te Jet Set Radio bewegen toneelspelers namelijk vloeiend om eentje kleurrijke stad, ditmaal met eentje zogenaamde ‘boosterpack’ wegens tempo te maken plus hoger liggend plekken te penetreren. Ie doelwit? Den stad besmeren met jouw graffiti, zonder gepakt te wordt om den schietgrage politie.

Ginder komt eentje uitgebreid trucsysteem gedurende loeren; zo lang mogelijk achter jawel springen, grinden, wallrunnen plus roetsjen levert eentje score op diegene den tempo van jij personage verhoogt. Bomb Rush Cyberfunk lijkt ermee eentje lekker luchtige spel te wordt, met den focus op om den stad grinden, ietsje gedurende ietsje gebieden veroveren van rivaliserende teams plus terwijl smullen van den funky, om hiphop geïnspireerde soundtrack. Ene soundtrack diegene verder om den toonkunstenaar van Jet Set Radio vervaardigd is. Of dat concept anno 2022 nog rechtop blijft, gaan wij volgend schooljaar merken.

bomb rush cyberfunk

bomb rush cyberfunk

36. Season

Ontwikkelaar: Scavenger Studios
Platforms: pc, PS5
Releasedatum: 2022

Ie bleef zowat eentje intact schooljaar stilzwijgend rondom ie te 2020 onthulde Season. Noch opmerkelijk voordat eentje indiegame diegene ontwikkeld wordt tijdens eentje pandemie, maar welnu sneu. Nog steevast maakt den enige gameplaytrailer van Season namelijk volwassene indruk. Hierin krijgt eentje jonge vrouw den nobele taak eentje tijdcapsule te maken van eentje zowat verlaten cultuur. Welke zaken blijven beschermen plus welke wordt er voordat onvergankelijk vergeten? Wegens middel van interviews, kiek’s plus tekeningen hebben toneelspelers den macht wegens zelf eentje beeld te schetsen van eentje oud volk.

Onderdeel van den charme van Season is ie prachtige uitwendig. Scavenger Studios hint zoals eentje verscheidenheid aan landschappen diegene toneelspelers te rijwiel of te voetbeen aandoen. Den grafische stijl, geïnspireerd om natuurlijklichtfotografie plus posterartiesten indien Norman Wilkinson, lijkt op eentje prachtige wijze totdat leven te komen. Season oogt ermee indien eentje levend tableau, eentje raamwerk voordat eentje uitstervende cultuur.

Season

35. Trek to Yomi

Ontwikkelaar: Leonard Menchiari, Flying Wild Hog
Platforms: pc, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 2022

Er is welnu solide ruimte voordat samoeraigames, zo bewees Ghost of Tsushima vorig schooljaar. Noch dat

Leonard Menchiari met Trek to Yomi ie volwassene publiek wil aanspreken. Integendeel: met z’n zwart-witte grafische stijl, geïnspireerd om klassieke samoeraifilms indien Seven Samurai plus Throne of Blood, vertelt ie eentje uiterst sober vertelsel overheen den jonge Hiroki plus zijn stervende meester.

Aan den hand van eentje Japanse vertelstem beschermen toneelspelers hun ouderlijk kerkdorp, vechtend om tweedimensionale levels vol menselijke plus bovennatuurlijke vijanden. Trek to Yomi lijkt daarbij stoer watten voetlicht te spenderen aan realistische gevechtsanimaties, waarbij nog nét zichtbaar is hoe ie bloed te den rondte vloeit na eentje fatale slag met ie zwaard. Trek to Yomi is ermee eentje van den uiterst intrigerende indiegames van 2022.

Trek to Yomi

Trek to Yomi

34. Kerbal Space Program 2

Ontwikkelaar: Strak Theory
Platforms: pc
Releasedatum: 2022

Wegens inwonende verschuivingen liep Kerbal Space Program 2 behoorlijk watten vertraging op, maar gelukkig lijkt ie erop dat ie voortzetting op den populaire ruimtegame éindelijk klaar is voordat ‘lancering’. Nipt indien te ie origineel krijgen toneelspelers den taak wegens eentje vuurpijl te opbouwen plus zo verschillende planeten, manen plus nu zowel andere sterrenstelsels te ontdekken. Dat is makkelijker medegedeeld dan gedaan; eentje vuurpijl opbouwen plus lancering is letterlijke rocket science.

Volgens ontwikkelaar Strak Theory moeten ie voortzetting daarom noch vanaf se eenvoudiger wordt, maar welnu makkelijker wegens te leren. Verschillende lessen willen toneelspelers aan den hand van gloednieuwe animaties toestaan zien watten voordat stem bepalen aanpassingen hebben, met meer opties voordat beginners wegens soortgelijk uit den voeten te kunnen. Zowel krijgt den spel eentje vorm van multiplayer plus belooft verspiller Private Division uitgebreidere mod-ondersteuning. Dat zowel Kerbal Space Program 2 maar astronomische hoogten toestemmen penetreren, want dat verdient dit unieke reeks.

Kerbal Space Program 2

Kerbal Space Program 2Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader