De Top 100 van 2022: Deel 2: 70 t/m 41


Lees hier den regels voordat den Top 100 van 2022 plus waarom voorschrijven games welnu of noch te den opsomming staan. Jou vindt daarheen zowel eentje tal spellen diegene den opsomming noch hebben gehaald.

Vorige afleveringen gemist? Jou vindt zij hier:

  • Den Top 100 van 2022: Sector 1: 100 t/m 71

70. Outcast 2 – A New Beginning

Ontwikkelaar: Appeal Studios
Platforms: pc, PS5, Xbox Series X/S
Releasedatum: 2022

Na weids drieëntwintig klas komt er tenslotte eentje voortzetting op sci-fi actiegame Outcast, eentje culthit van Belgische makelij. Wederom mogen wij mits Cutter Slade den weelderige omlijning van den planeet Adelpha onveilig maken plus vrijwaren van indringers. Outcast 2 heeft eentje open wereld diegene zoals inherent inzicht vermag wordt verkend waarin tal van nederzettingen, exotische natuur plus verborgen tempels zijn te ontdekken. Slade heeft eentje jetpack wegens op soepele wijze om den spelwereld te trekken plus vermag verschillende wapenmodules samenvoegen totdat eentje fataal wapenkamer wegens zijn belagers mee te bevechten. Outcast 2 is speciaal voordat next-gen systemen ontwikkeld, maar op grafisch vlak permitteren den eerste plaatjes onzerzijds enigszins verdeeld achter. Den personages plus animaties overtuigen nog noch nuchter, maar den omgevingen zelf zijn werkelijk prachtig. Den planeet oogt uitnodigend wegens te rond te voorttrekken, dus zolang er op Adelpha toereikend te beleven valt, wordt Outcast 2 vast eentje leuk buitenaards vakantiereisje.

Outcast 2

Outcast 2

Outcast 2

69. Scorn

Ontwikkelaar: Ebb Software
Platforms: pc, Xbox Series X/S
Releasedatum: 2022

Den groteske horrorgame Scorn is op visueel vlak geïnspireerd om ie werkgelegenheid van H.R. Giger, wiens verwrongen biomechanische kunststijl wij onder andere kennis van ie ontwerp van den Xenomorph uit den Alien-films. Scorns gehele spelwereld is eentje onbeschrijfelijke combinatie van mechanica plus vleselijke, levende stof dat evenveel verafschuwt mits dat ie totdat den verbeelding spreekt. Zelfs den wapens vormen eentje gruwelijke lichamelijke extensie van ie speelbare personage. Ter den setting van ie spel is overduidelijk veel tijdstip gestoken, maar van den gameplay weten wij werkelijk nog maar weinig, zonder ie waarheid dat ie eentje non-lineaire shooter moeten wordt. Wij zijn nieuwsgierig hoe griezelig dit avontuur wordt, maar telkens uitstel plus eentje handicap aan zichtbare updates overheen den ontwikkeling baren onzerzijds enige zorgen overheen ie eindresultaat.

Scorn

68. Gestalt: Steam and Cinder 

Ontwikkelaar: Metamorphosis Games
Platforms: pc, PS4, Switch, Xbox One
Releasedatum: 2022

Gestalt: Steam and Cinder is eentje sfeervolle metroidvania te eentje retrojasje waar jij mits huurling Aletheia den immense stad Canaan bezoekt. Soepele 2D-platformactie plus intense gevechten wordt afgewisseld met ie verkennen van eentje uitgebreide spelwereld plus ie ontmoeten van kleurrijke personages. Mits stoot op den vuurpijl is ie geheel voorzien van eentje tof steampunkthema plus aanstekelijke soundtrack. Den stemkracht van ie klassieke Castlevania zien wij verstaanbaar terug te dit spel – zoveel zelfs dat wij onzerzijds verwonderen welke vernieuwingen wij nog mogen vooruitzien. Den visuele 16-bitstijl hebben wij eveneens alreeds ter zoveel indiegames waargenomen dat ie langzaam zijn schijnsel begint te verliezen. Te dit steeds populairdere genre moeten jij jij onderscheiden wegens op te vallen plus zonder den setting lijkt Gestalt ie op veilig te spelen. Uiteindelijk gaat ie natuurlijk vooral wegens kwaliteit; mits leentjebuur spelen eentje vermakelijk eindresultaat oplevert wagen wij onzerzijds er graag aan.

Gestalt: Steam and Cinder

Gestalt: Steam and Cinder

67. Final Fantasy 7: Everzwijn Keerpunt

Ontwikkelaar: Applibot
Platforms: Android, iOS
Releasedatum: 2022

Final Fantasy 7 is eentje tijdloze klassieker, dus ie is noch zo vreemd dat er telkens op dat nalatenschap wordt voortgeborduurd. Everzwijn Keerpunt bevatten ie vertrouwde Active Time Battle-systeem plus toneelspelers kunnen vrij schiften tussen verschillende hoofdstukken, ieder gebaseerd op eentje van den verschillende vertellen uit ie Final Fantasy 7-universum. Op diegene wijze laat Everzwijn Keerpunt jij ie oorspronkelijke spel, Keerpunt Core plus den filmrolletje Advent Children weer beleven, maar dan mits hervertelling. Dit nieuwe avontuur komt speciaal op smartphones uit, met bijkomende tekenhaken plus ogen. Zo verschijnt ie te meerdere afzonderlijke episodes plus zijn er microtransacties toegevoegd waarmee jij willekeurige reserve wapens plus kostuums kunt verdienen. 

Final Fantasy 7: Ever Crisis

Final Fantasy 7: Ever Crisis

66. Shredders

Ontwikkelaar: FoamPunch
Platforms: Xbox Series X/S
Releasedatum: Schrikkelmaand 2022

Den ontwikkelaar van Shredders heeft inspiratie gehaald uit kennis snowboardfilms plus -games zoals den Amped-reeks, dus zij hebben den juiste kennis op zak wegens eentje authentieke snowboardervaring te leveren. Mits dat noch jij ding is, heeft eentje spel mits dit jij helaas weinig te bieden. Eentje van den leukere elementen van Shredders is dat jij den wielerbaan kunt porties met andere toneelspelers diegene op dat uur aan ie snowboarden zijn plus dus noch met computergestuurde personages. Mits toereikend virtuele snowboarders zichzelf op dit gedeelde functies flippen, klinkt dat best wieg wegens ooit te trachten. Ie waarheid dat den spel alreeds rechtstreeks ter release op Spel Pass vacant is maakt dat nog ooit reserve verleidelijk.

Shredders

Shredders

65. SCHiM

Ontwikkelaar: Ewoud van der Werf
Platforms: pc
Releasedatum: Onbekend

SCHiM is eentje soloproject van den Nederlander Ewoud van der Werf plus gaat overheen eentje klein schaduwmonstertje dat onverbrekelijk met eentje zijn of persoon is verbonden… totdat nu toe dan. Mits speler ontvang jij controle overheen dit wezentje terwijl ie uit alle macht terug probeert te komen ter zijn zielsverwant. Ter ie licht kun jij noch voortbestaan, dus moeten jij jij uitsluitend via schimmen verrijden. Dat kunnen schimmen van stilstaande objecten zijn, maar zowel van bewegende, zoals diegene van mensen of dieren. Ie spel is verdeeld te verschillende levels met ieder hun inherent vertelsel plus uitdagingen. Onze voetlicht wordt vooral getrokken om ie unieke concept, maar den visuele stijl prikkelt zowel. Of dat lang toereikend vermakelijk blijft moeten nog blijken – dat hangt voltooid van hoeveel verandering er zit te den verschillende schaduwpuzzels. 

Schim

64. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Ontwikkelaar: Team Ninja
Platforms: pc, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 18 maart 2022

Dit nieuwe Final Fantasy grijpt terug zoals ie allereerste percentage uit den reeks, maar dit keer is ie noch eentje traditionele jrpg. Hoofdpersoon Jack Garland wil koste watten ie kost den Puinhoop den leidinggevende zijn plus vertrouwt op zijn fysieke plus magische vaardigheden wegens zichzelf eentje weg om eentje leger van kennis Final Fantasy-vijanden te functies. Met Team Ninja aan ie stuurroer gaat dat uiteraard gepaard met den nodige hack-en-slash handeling. Spin-offs te den Final Fantasy-franchise hebben vaak moeite wegens succesvol met den hoofddelen van den serie te concurreren, maar met den gameplay van Stranger of Paradise is op ie eerste oog niks mis. Wij vermoeden dat den kwaliteit van ie narratief defini gaat zijn voordat den algehele ervaring van ie spel, dus hopelijk weet dat vertelsel zichzelf was met den handeling te vermengen.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

63. Endling – Extinction is Forever

Ontwikkelaar: Herobeat Studios
Platforms: pc, PS4, Switch, Xbox One
Releasedatum: 2022

Ter den nabije toekomst heeft ie zelfdestructieve rijrichting van den mensheid den ultieme wegenbelasting geëist. Den wereld is te staat van onvermijdelijk verval plus brokkelt steeds voorts voltooid. Eentje vossenmoeder plus haar pasgeboren nageslacht zijn den laatste van hun soort plus willen alles op alles zetwerk wegens te voortbestaan. Zo moeten den moeder veilige schuilplaatsen vinden, voedsel verzamelen plus rekening vasthouden met den persoonlijke grillen plus angsten van haar werpen. Endling – Extinction is Forever is eentje innemende avonturengame met eentje uitermate milieubewust letter. Dat vermag welnu ooit behoorlijk confronterend zijn, plus den plaatjes geven blijk van eentje droevige plus wanhopige stemming. Gelukkig kun jij met jou inzet ie verschil maken, zowel alreeds is dat op kleine schelp. Den gameplay ziet er te ieder geval vermakelijk uit plus ie uitgangspunt spreekt totdat den verbeelding. Endling heeft den potentie wegens eentje vlam én inspirerende indiegame te wordt, diegene hopelijk noch den laatste van zijn soort wordt.

Endling – Extinction is Forever

Endling – Extinction is Forever

62. Crossfire X

Ontwikkelaar: Smilegate / Remedy Entertainment
Platforms: Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 10 schrikkelmaand 2022

Crossfire X is te essentie den consoleversie van Crossfire. Mits diegene naam jij niks zegt, vermag dat trillen: ie oorspronkelijke spel stamt alweer uit 2007 plus wasgoed vooral te Azië populair. Dit nieuwe versie moeten ie spel zowel te den surplus van den wereld op den landkaart zetwerk. Zo is Remedy Entertainment aangetrokken wegens eentje singleplayercampagne te ontwerpen, terwijl den oorspronkelijke ontwikkelaar den free-to-play multiplayer voordat zijn rekening neemt. Ter eentje wedstrijdje nemen twee teams ie tegen elkander op terwijl zij trachten bijvoorbeeld eentje bepaald punt op den opbergmap te verweren of explosieven onschadelijk te maken. Dat oogt op eerste gezicht mits eentje vrij standaard first-person shooter plus ie lijkt er zowel noch op dat dit spel ie wiel weer gaat uitvinden. Dat hoeft ie vreugde dat wij met Crossfire X kunnen beleven noch te den weg te zitten, maar verhoogt welnu ie risico dat den spel te vergetelheid raakt te midden van grotere, bekendere concurrenten. Den stapel is vooral dat den makers van Control plus Alan Wake den strijd met hun bijdrage eentje inherent letter geven.

Crossfire X

Crossfire X

61. Company of Heroes 3

Ontwikkelaar: Relic Entertainment
Platforms: pc
Releasedatum: 2022

Strategiespellen rondom den Tweede Wereldoorlog zijn er toereikend, maar zelden zijn zij zo realistisch plus overtuigend mits Company of Heroes. Dat er na acht klas tenslotte eentje derde percentage te dit toffe reeks verschijnt is voordat strategieliefhebbers dan zowel eentje waanvoorstelling diegene werkelijkheid wordt. Dezelfde nagelbijtende oorlogsactie plus strategische holte uit den eerdere porties staat zowel hier weer centraal. Ter tegenstelling totdat alom kennis gevechtsomgevingen vechten wij dit keer aan ie Noord-Afrikaanse plus Mediterrane vooraanzicht van den oorlog. Omdat dit fronten noch vaak te ie middelpunt van den belangstelling staan, is dit eentje verfrissende plus interessante voorliefde. Overheen den zorgzaamheid aan den historische setting paardenhoeven wij onzerzijds geen zorgen te maken. Vooral toneelspelers diegene getikt zijn van Tweede Wereldoorlogsgeschiedenis wordt hiermee op hun wenken bediend. Mits toneelspelers met minder historische voorkennis aan hun voorttrekken komen met ijzersterke strategische gameplay is iedereen tevreden.

Company of Heroes 3

Company of Heroes 3

Company of Heroes 3

60. Saints Row

Ontwikkelaar: Volition
Platforms: pc, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 23 augustus 2022

Saints Row is eentje reboot, eentje volledig opzienbarend ontworpen spel waarop den serie te den toekomst vermag voortborduren. Wij mogen eentje geheel nieuwe omlijning gaan verkennen diegene losstaat van den eerdere porties. Ie spel heeft eveneens eentje (iets) serieuzere sfeer na den over-de-top toon van Saints Row 4. Dat is eentje gewaagde voorliefde, want met dat knotsgekke letter heeft den serie den nodige ventilatoren verworven. Watten betreft gameplay ziet ie spel er welnu vertrouwd uit: mits piemel van eentje straatbende mogen wij alles uit den kastje voorttrekken wegens den negen districten van Santo Ileso onder controle te krijgen. Dit veen war vermag uiteraard zowel coöperatief wordt ondernomen, waarbij den tweede speler op elk uur ter eentje spelsessie vermag bijvoegen. Beide toneelspelers kunnen tijdens sessie gewoon hun inherent voortgang maken, dus dit klinkt mits eentje ideale multiplayergame. Watten wij totdat dusver waargenomen hebben ziet er prima uit plus voelt tegelijk mits Saints Row, dus wij zijn nieuwsgierig zoals ie eindresultaat.

Saints Row

Saints Row

59. Lego Strak Wars: The Skywalker Saga

Ontwikkelaar: TT Games
Platforms: pc, PS5, PS4, Switch, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: Voorjaar 2022

Na den voltooiing van den complete Skywalker Saga kunnen wij ie hele avontuur straks weer beleven te den vorm van ie populaire Deense speelgoed. Overheen den films zijn den meningen verdeeld, maar op den kwaliteit van den Lego-spellen valt weinig aan te merken. Zij staan steevast waarborger voordat ongecompliceerd spelplezier voordat zowel welp mits oud – ideaal wegens samen te spelen met nageslacht of gewoon omdat jij houdt van spellen waarin jij eentje stapel geheimen vrij kunt spelen. Zodoende zou ie zowel met dit nieuwe toevoeging aan den reeks welnu loslopen, daar TT Games geen wereldschokkende vernieuwingen te petto heeft. Om ie lichtvoetige letter van den spelreeks kunnen toneelspelers diegene teleurgesteld waren te ie bronmateriaal dit keer misschien uitgerekend welnu vreugde halen uit den vertellen rondom Rey plus Kylo Ren. 

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

58. Prince of Persia – The Sands of Time (remake)

Ontwikkelaar: Ubisoft
Platforms: pc, PS4, Xbox One
Releasedatum: 2022

Den oorspronkelijke Sands of Time heeft den Prince of Persia-reeks voordat veel gamers op den landkaart gezet plus heeft nog steeds eentje plekje te onzerzijds hart. Na eentje reeks wisselvallig succesvolle vervolgen probeert Ubisoft met eentje remake van hun klassieke pareltje den magie van Prince of Persia weer te herpakken. Eentje glorieuze terugkeer zoals dat magische avontuur klinkt onzerzijds mits naslag te den oren, maar den eerste indruk is noch hevig veelzeggend. Qua gameplay zien wij nog weinig wendingen plus uitgerekend den nieuwe visuele stijl weet noch te overtuigen. Ie spel had daarnaast alreeds start dit klas uit willen komen, maar worden voordat onbepaalde tijdstip uitgesteld – noch bepaald eentje hoopvol teken. Den oorspronkelijke spel is zowel vandaag den dag nog eentje geweldig actie-avontuur, dus eentje remake hoeft te theorie noch veel moeite te uitvoeren wegens was uit den verf te komen. Gelukkig lijkt ie ontwikkelteam den reserve tijdstip te gebruiken wegens den spel den nodige persoonlijkheid plus verfijning te geven, zodat wij komend klas eentje Prince of Persia-avontuur krijgen dat ie wachten waard is.

Prince of Persia - The Sands of Time

Prince of Persia - The Sands of Time

57. Moss: Book 2

Ontwikkelaar: Polyarc
Platforms: PS4
Releasedatum: Voorjaar 2022

Moss behoort totdat den tofste PlayStation VR-ervaringen totdat nu toe. Komend klas kunnen wij den wagen van Quill voortzetten te Moss: Book 2. Den aandoenlijke kleine muis krijgt eentje stapel nieuwe wapens plus vaardigheden totdat haar dwangsom diegene haar promoten ie slot van den Arcane te verkennen plus hun tirannieke heerschappij te beëindigen. Den verschillende onderdelen van jij wapenkamer nemen dit keer lopend jij avontuur te sterkte toe. Zowel hebben toneelspelers meer mogelijkheden totdat interactie met den omlijning plus kunnen zij bijvoorbeeld bruggen maken van den omringende klimplanten. Ongeacht dit nieuwe toevoegingen biedt Book 2 op ie eerste gezicht vooral meer van idem, maar dat hoeft te dit geval geen straf te zijn. 

Moss: Book 2

56. Dordogne

Ontwikkelaar: Umanimation / Un Jou Ne Sais Quoi
Platforms: pc, Switch
Releasedatum: 2022

Ie idyllische Dordogne is eentje vlam vakantiebestemming voordat velen, maar voordat iedereen diegene er noch lijfelijk zoals toe vermag biedt den gelijknamige spel uitkomst. Ter dit kleurrijke avonturenspel gaat Mimi terug zoals haar geboortestreek, nadat haar oma is overleden. Ter ie stulp waar zij met haar is opgegroeid vindt Mimi brieven plus raadsels diegene bedoeld zijn wegens haar eraan te herinneren ie uitgelezene van haar leven te maken. Mits speler vergezel jij haar op eentje sentimentele trektocht om ie vandaag én verleden, diegene gepaard gaat met prachtige, schilderachtige omgevingen plus den nodige ontroering. Dordogne vermag met haar roerende vertelsel plus lieflijke stijl onze harten stelen. Ie ontwerp van den spelwereld, diegene den vorm van aquarelschilderingen aanneemt, springt rechtstreeks te ie oog. Zeker voordat diegenen diegene zelf met heimwee aan hun inherent jongelui terugdenken vermag dit eentje sfeervolle ervaring wordt.

Dordogne

DordogneRivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader