AOC U28G2XU review: De goedkoopste 4K 144Hz-monitor


AOC U28G2XU specificaties:

· Grootte: 28 inch

· Resolutie: 3840 x 2160 (4K UHD)

· Technologie: IPS

· Refreshrate: 144Hz (met FreeSync)

· Telefoonaansluitingen: 2x Displayport 1.4, 2x HDMI 2.0, 4x USB 3.2 plusteken ene headphone jack

· Prijs: €699,-

Wegens maar soortgelijk met den deur te stulp te vallen: hoewel ie den goedkoopste 4K 144Hz-monitor is, vinden wij dit exemplaar voorlopig nog noch te den budgetbak. Met ene prijs van ruwweg 700 euro is den monitor werkelijk vooral ie minst hardloopwedstrijd. Voordat dat bedrag vooruitzien wij zowel ene goede kleurweergave, ene fatsoenlijk tegenstelling plusteken ene standaard diegene meer doet dan inclusief ie scherm omhooghouden.

Vormgeving plusteken features

Ie vormgeving van den AOC U28G2XU is weinig verrassend plusteken ligt te linie met watten wij gewoon zijn van moderne gaming volgen: ene matzwarte bewoning met scherpe hoeken plusteken rode accenten. Noch iedereen zullen ie even smaakvol vinden, maar mits gamer kom jouw er nagenoeg noch onderuit. Gelukkig is den eveneens puntige voetbeen welnu van alle gemakken voorzien plusteken lekker stabiel. Den monitor is te hoogte verstelbaar plusteken vermag alle kanten op wenden plusteken leunen. Mocht jouw nog watten meer bewegingsvrijheid nodig hebben, of den voetbeen simpelweg noch smaakvol vinden, dan is er ene VESA-montagepunt zodat jouw zowel ene andere standaard kunt usances.

Eentje irritatiepuntje is den bediening van ie OSD. Wij zien tegenwoordig steeds meer volgen met ene handige joystick, maar te den U28G2XU moeten jouw ie nog uitrichten met ene stel knopjes. Dat is geen probleem mits ie menukaart overzichtelijk is plusteken den schakelaars ene logische functie hebben, maar zowel dat is helaas noch ie geval. Den schakelaars wisselen geregeld van functie mits jouw vanwege ie menukaart bladert plusteken ie is somwijlen noch verhelderend welke instellingen gelinkt zijn aan ene profiel plusteken welke noch. Daarnaast voelen alle schakelaars precies idem aan plusteken zijn zij noch te onderscheiden van den aan/uit-knop. Er staan welnu icoontjes te ie plastic, maar mits jouw noch meteen te den zon zit, zijn diegene nagenoeg noch zichtbaar.

Eentje andere vreemde optie is ie verzuimen van ene HDMI 2.1-poort. Voordat den PC is dat geen probleem omdat Displayport 1.4 dan zowel ene optie is, maar voordat den consoles heb jouw HDMI 2.1 nodig wegens 4K 120Hz weer te kunnen geven. Met den HDMI 2.0-poorten is 4K 60Hz helaas ie maximaal haalbare. Veel concurrerende schermen voorschrijven welnu overheen HDMI 2.1, maar dan zullen jouw nog dieper te jouw tas willen voelen.

Beeldkwaliteit

Met den monitor aangesloten via DisplayPort 1.4 vermag ie werkelijke werkgelegenheid opstarten. Den 4K-resolutie op 28 inch is verhelderend ene volwassene stap vooruit te termen van snijkant vergelijken met ene 1440p-monitor, maar zonder den schelp aan te voetstappen te Windows is alles werkelijk netwerk te klein. Omdat ie bijstellen van den schelp te Windows 11 sterk is verbeterd ten opzichte van Windows 10, is dat werkelijk ene vereiste met dit monitor. Daarheen zullen noch iedereen even blijmoedig mee zijn, maar er zijn tussentijds toereikend trucjes wegens Windows 11 veel op Windows 10 te permitteren toeschijnen.

Loeren wij zoals den prestaties van ie paneel zelf, dan wordt nu vrij snel verhelderend waarom dit den goedkoopste monitor van zijn soort is. AOC specificeert zelf ene piekhelderheid van 400 cd/m2 plusteken behaalt ermee ie ondergrens voordat HDR-weergave, maar te werkelijkheid meten wij te dit exemplaar 293.6 cd/m2. Dat is prima voordat SD-beeld, maar dit monitor is verhelderend noch geschikt voordat gewoonte met HDR-beelden. Ie tegenstelling is met 1124:1 welnu redelijk te den linie der verwachting van ene IPS-paneel.

Standaard is den kalibratie van ie paneel verrassend juist. 99.3% van ie sRGB-spectrum vermag wordt weergegeven plusteken den monitor haalt 85.6% van DCI-P3, noch slecht voordat ene gaming-monitor. Den precisie is met ie standaardprofiel wijd voldoende voordat den meeste gebruikers plusteken komt uit op ene gemiddelde deltaE van 2.32. Mocht jouw thuis den potentie hebben wegens ie scherm te kalibreren, dan kun jouw diegene deltaE verlagen totdat ene uitstekende 0.9.

Den volume van den monitor is echter noch juist te meten, maar merknaam jouw schrede mits er ene spel wordt opgestart. Den combinatie van den hoge resolutie plusteken snelle refreshrate is zuiver genot. Games mits Cyberpunk 2077, Far Cry 6 plusteken Project Cars 2 komen vanwege den volwassene hoeveelheid details hevig juist totdat hun rechtspraak te 4K, maar zijn met 60Hz hevig traag mits jouw sneller gewoon bent. Dit monitor is te diegene gevallen dus re ene uitkomst voordat iedereen diegene ie vermag financieren plusteken beschikt overheen ene GPU van den opperste schap.

Doelgroep

Den monitor laat mooie tinten zien, heeft ene hoge resolutie, is lekker snel plusteken is den goedkoopste te zijn soort. Op zichzelf is den AOC U28G2XU dus ene aanrader voordat iedereen diegene geen HDMI 2.1 nodig heeft, maar er is ene flinke kanttekening. Wij hebben dit monitor kunnen uitproberen op ene systeem met ene RTX 3090, maar zelfs dat is noch immermeer toereikend wegens 144Hz te halen op ene resolutie zo schel mits dit. Games zoals Cyberpunk 2077 vragen zo veel van den videokaart, dat den instellingen ene staart omlaag geschroefd willen wordt wegens gewoonte te kunnen maken van diegene hoge refreshrate.

Heb jouw den loterij gewonnen of ben jouw CEO van Amazon, dan kun jouw natuurlijk diegene RTX 3090 welnu financieren, maar te dat geval is ie vreemd wegens den goedkoopste monitor te zijn soort erop te kopen. Dan is ene twee honderdtal euro reserve voordat ene monster met goede HDR-ondersteuning plusteken HDMI 2.1 geen probleem.

Met ene meer realistische videokaart, zoals ene Nvidia RTX 3060 of AMD RX 6600, wordt ie zowel te lichtere games ene uitdaging wegens den 144 fps te halen. Ie is natuurlijk immermeer mogelijk wegens den resolutie terug te schroeven, maar waarom zullen jouw dan zo veel financieren voordat ene 4K-monitor? Den doelgroep is onzerzijds dus noch helemaal verhelderend. Laat ie onzerzijds weten te den reacties mits jij welnu hierbinnen dit niche past!


 • IG Q&A: Welke spel had den lieve soundtrack van 2021? 19 december 2021 09:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite-glitch maakt spel speelbaar te lokale co-op 19 december 2021 08:12


 • Quartz

  ‘Ubisoft heeft meer plannen voordat NFT’s te games’ 19 december 2021 08:12


 • Vr-mod Horizon Zero Dawn uitgebracht 19 december 2021 08:12


 • Honor of Kings

  Acht mobiele games verdienen meer dan ene miljard dollar te 2021 19 december 2021 08:12Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader