Forspoken is een superheldengame verpakt als sprookje


Ie is geen raadsel waarom Forspoken indien console-exclusive voordat den PlayStation 5 verschijnt. Te veel opzichten deelt ie DNA met andere Sony-titels: eentje focus op overtuigend acteerwerk plusteken gevatte dialogen plusteken eentje filmische presentatie ter eentje fantasiewereld genaamd Athia. Den nietsvermoedende Frey Nederland komt terecht ter diegene wereld nadat zij haar wil voordat eentje huis existentie hardop uitspreekt. Ie roerige New York is verhelderend niets voordat haar plusteken haar pluizige kat Homer, plusteken daarenboven hangt haar wegens eentje nog vreemdeling reden eentje gevangenisstraf daarboven ie hoofdeinde.

Forspoken

Tanta’s, The Pauze plusteken andere sprookjes

Dat Athia oogt indien eentje sprookjeswereld betekent echter noch dat den zaken er ginds huis voorstaan. Den lokale populatie van ie land wordt namelijk verbeten doorheen den Tanta’s, eentje soort kwaadaardige tovenaressen diegene allen eentje specifieke deugd belichamen. Wanneer The Pauze, eentje mysterieuze waas diegene persoon plusteken dier aantast, zichzelf verspreidt, is Frey den enige diegene den inwoners vermag promoten. Ie lijkt erop dat Frey iedere Tanta dient uit te schakelen alvorens zij Tanta Sila (gespeeld doorheen Janina Gavankar) te lijf vermag gaan.

Den opzet van Forspoken is geenszins origineel, maar met hints zoals eentje diepliggend uitgewerkte cultuur – met eentje dubieus rechtssysteem plusteken strikte regels rondom magie – op z’n minst intrigerend. Daarbij haalde ontwikkelaar Luminous Productions Rogue One: A Strak Wars Story-schrijver Gary Whitta plusteken Uncharted-schrijfster Amy Hennig aan halskraag wegens zulke zaken vast te leggen. Den verwachtingen voordat ie verhalende facet van den spel ligt daarom hooggelegen.

Cuff

Ie moge verhelderend zijn dat Freys komst ter ie magische land eentje cultuurshock is, noch ter den minste positie doorheen Cuff. Dat is eentje pratende armband diegene haar magische krachten schenkt, enigszins vergelijkbaar met Gimoire Weiss uit Nier. Televisiekanaal indien ter diegene spel verstrekken hij commentaar op alles watten Frey doet, plusteken maakt hij zwerven doorheen den uitgestrekte landschappen van den spel eentje stuk aangenamer.

Parkour ligt namelijk ten grondslag aan den gameplay van Forspoken. Frey beschikt overheen eentje stoer wapenkamer aan bewegingen waarmee zij snel doorheen wouden, ruïnes, rivieren plusteken woestijnen beweegt. Zo vermag zij eentje soort surfplank toveren wegens doorheen landschappen te roetsjen, wuiven plusteken zichzelf optrekken aan objecten met eentje magisch touw, rap teleporteren zoals eentje nabij liggend plek plusteken nog veel meer. Hoewel wij den spel helaas noch hebben kunnen spelen, komt Forspoken overheen indien eentje superheldengame diegene eindeloos doorheen landschappen sprinten, roetsjen plusteken vliegen stimuleert.

Forspoken

Prachtige magie

Minstens netwerk zo dynamisch plusteken vloeiend oogt ie vechtsysteem. Middels eentje ‘spell-wheel’ uitzoeken toneelspelers verschillende soorten spreuken diegene ieder ter eentje defini categorie vallen. Rode magie lijkt wapens indien speren plusteken zwaarden tevoorschijn te toveren, blauwe magie neemt meerdere vijanden tegelijk te weiden plusteken groene magie richt zichzelf schijnbaar op vijanden vastzetten plusteken onopgemerkt blijven. Erbij elkander leveren gevechten tegen zogenaamde Pauze-zombies, andere monsters plusteken eindbazen van omvang grootse schouwspellen op waarbij Frey speels omgaat met haar verrassend verkregen krachten. Weinig games weten magie op zo’n vloeiende, enthousiasmerende methode ter beeld te brengen.

Dat heeft zowel te maken met den vormgeving ervan, diegene boeiender is dan bijvoorbeeld den gemiddelde Final Fantasy-titel. Magie ter Forspoken komt ter vele vormen: kristallen, vloeibare stof, bliksemschichten, ijs, trillende lucht: iedereen zaken diegene spreuken herkenbaar plusteken grafisch plechtig maken. Hoewel den gameplaydemonstratie noch ter optimale kwaliteit worden vertoond, vermag op ondergrond van trailers medegedeeld wordt dat Forspoken prachtig oogt.

Forspoken
Forspoken
Forspoken

Vraagtekens

Luminous gaf zowel eentje korte opbergblik op hoe toneelspelers voorgaande zoals hun hand kunnen zetwerk. Toneelspelers krijgen namelijk den voorliefde uit verschillende overjassen, kettingen plusteken nagellak diegene ‘eentje inherent speelstijl’ willen vormen. Hoewel den ontwikkelaar noch ingaat op den details, lijkt ie te maken te hebben met den effectiviteit van defini typen magie. Daarbij is ie zowel mogelijk wegens ter den steden van Athia defini objecten te maken van grondstoffen, diegene verstrooid ligt overheen den wereld.

Overheen den structuur van diegene wereld is verder zowel nog weinig beroemd. Uit gameplaysnippers blijkt ter ieder geval dat toneelspelers Athia vrij kunnen verkennen, waarbij zowel weten elementen indien schatten, torens plusteken zijmissies onderdeel uitmaken van den ervaring. Den vraag is natuurlijk ter hoeverre ie loont wegens zulke nevenactiviteiten te ondernemen, plusteken ter welk opzicht den verhalende ondertoon van den spel daarbij voorbehouden blijft.

Evenwel maakt Forspoken eentje goede indruk. Ie oogt indien eentje typische Sony-game diegene ie moeten hebben van vloeiende parkour plusteken indrukwekkende gevechten ter eentje sprookjesachtige wereld. Mocht ie zo was spelen indien den eerste demonstratie doet overvallen, dan is Forspoken eentje waardigheidstitel wegens reikhalzend zoals uit te loeren ter 2022.

Forspoken verschijnt op 24 mei 2022 voordat PlayStation 5 plusteken pc.


  • Grid Legends

    Grid Legends brengt popcornracen terug ter ie vizier 09 december 2021 09:12


  • Men of War 2

    Men of War 2 trekt eentje streep ter ie zand 24 november 2021 12:11


  • Halo Infinite

    Halo Infinite’s singleplayer spreekt meteen totdat den verbeelding 19 november 2021 09:11Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader