Grid Legends brengt popcornracen terug in het vizier


Met den recente mega-overnames wegens én van Codemasters – zowel den acquisitie van Slightly Mad Studios mits den inlijving wegens EA – zullen jou spoed vergeten waar ie Britse gamebedrijf zowel alweer écht wegens bekendstaat: racegames maken. Wie den Formule 1-games van ie afgelopen tienjaarsperiode gemist heeft plusteken den handen noch graag vies maakt aan virtueel rallyrijden, zullen allicht Wedstrijd Driver: Grid nog welnu weten. Met den nadruk op daad, toegankelijk rijgedrag plusteken den potentie wegens terug te wegspoelen na ene stuurfoutje of botsing, blies diegene spel ter 2008 opzienbarend leven ter den arcadekant van ie spectrum der racegenres.

Grid Legends
Grid Legends

Maar ondanks –trio opvolgers wist den reeks diegene koppositie noch re te consolideren. Grid 2 miste ene boel mogelijkheden ten opzichte van ie origineel. Grid Autosport verscheen zeer slecht getimed inclusief op oude spelcomputers na ene semester sinds den release van den nieuwe mensenleven. Plusteken den editie uit 2019 (simpelweg Grid verwoord) wasgoed afgedankt plusteken irritant wegens te spelen, vooral wegens overgevoelig rijgedrag op kerbstones ter den bochten. Sneu, want menig (casual) autoliefhebber had vast welnu weer zin ter racen met ene hooggelegen popcorngehalte.

Onjuistheden repareren

Met Grid Legends wil Codemasters dan zowel ene stapel goedmaken. Ter ene presentatie aan den media benadrukt den hoofdontwikkelaar zelfs dat mankementen uit eerdere porties zijn hersteld, met ie irritant overgevoelige rijgedrag van twee klas geleden. Zowel den weglating van diverse speltypes wordt goedgemaakt. Ongeacht rechttoe rechtaan races zijn er zowel (vaak chaotische) variaties met onder meer elektrische bolides plusteken meerdere autoklassen ter dezelfde wedstrijd, evenals den terugkeer van ie vroeger vlam drift-discipline.

Grid Legends

Datzelfde geldt voordat circuits. Ie gros van den kennis locaties uit eerdere porties zit zowel ter Grid Legends, variërend van Japanse fantasiebanen totdat den Red Bull Stadionring. Nieuwe bevrijden zijn er rakelings, nu wordt wij welnu verblijd met verschillende (hetzij noch dynamische) weersomstandigheden plusteken avondraces. Nog bonter is den mix van raceauto’s, diegene uiteenloopt van allerlei GT-racers totdat racetrucks plusteken van klassieke én hypermoderne prototypes totdat (oude) Formule 1-auto’s.

Den spel husselt nu diegene elementen wegens jawel ter ene carrière bestaand uit 250 (!) events. Wie van meer narratief houdt, vermag zowel terecht tijdens Driven To Glory, ene acht totdat tien uur durend racedrama dat Codemasters zelf vergelijkt met Netflix’ serie Drive To Survive. Overheen popcorn gesproken.

Onjuistheden uit eerdere porties zullen zijn hersteld, met ie irritant overgevoelige rijgedrag van twee klas geleden.

Controle verliezen

Hoewel wij ginder nog noch van kunnen smaken ter den preview-build, geldt dat welnu voordat ene handvol samengestelde én zoals inherent smaakwaarneming ter te stellen events. Erin valt vooral op dat ie rijgedrag zowel ter den nieuwste Grid aan den losse zij is: jou krijgt televisiekanaal voldoende audiovisuele plusteken haptische terugkoppeling wegens met zelfverzekerdheid inderdaad gas te geven, maar geregeld voelt ie voorts nep jou elk ogenblik den controle kunt verliezen. Dat gebeurt zowel waarlijk tijdens ene tikje van ene overijverige AI-tegenstander (maximaal 21 ter dezelfde wedstrijd). Hoe dat eraan toegaat mits jou tegen andere mensen racet, moeten nog blijken. Codemasters belooft ter elk geval cross-platform multiplayer waarmee jou op elk ogenblik ene andere wagen ter iemands wedstrijd onder jou hoede kunt nemen.

Grid Legends
Grid Legends

Ter elk geval staat Grid Legends, televisiekanaal mits den allereerste editie, waarborger voordat ene boel daad plusteken sensatie. Circuits wordt consequent vergezeld wegens volgepakte tribunes, vuurwerk (zelfs mits jou ter jou eentje tijdritten afwerkt), dramatisch commentaar plusteken evenzo rietje. Met elektrische raceauto’s kun jou recht maken op boosts plusteken ter races met trucks zijn er zelfs ramps op den werkkring te vinden. Nog noch kwast voldoende? Vasthouden zowel rekening met AI-tegenstanders diegene plots crashen, zelfs op den uiterst onlogische plekken. Of ie waarheid dat rubber-banding televisiekanaal iets te opvallend wordt wanneer zij jou uitgerekend ter den laatste bochten zowat weten ter te halen. Watten dat betreft zit Grid Legends zowat po tegen ene funracer mits Mario Kart aan, dan den semi-sims Gran Turismo plusteken Forza.

Weliswaar kun jou jou verbazen of iedereen dat zo ziet. Codemasters misschien welnu, of júist noch, getuige den geplande lanceringsdatum: precies één week voordat diegene van Gran Turismo 7…

Grid Legends is vanaf 25 sprokkelmaand 2022 vacant op PlayStation 4 plusteken 5, Xbox One plusteken Series X|S plusteken pc (via Origin plusteken Steam).Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader